Ria Arntz exposeert in het Molenhuis

Onder de titel ‘The complete works of…’ exposeert de in Nijmegen geboren kunstenaresse in de maanden juni, juli en augustus in het Molenhuis te Beuningen.Ria Arntz (1937) besluit op haar 45e om zich in het kunstenaarsdorp Altea in Spanje te vestigen. Daar ontdekt ze de kracht van het penseel en vanaf dan schildert zij vol overgave. Na 10 jaar keert zij terug in Nederland waar zij na een korte pauze het paletmes weer ter hand neemt.

Ria streeft in het dagelijkse leven naar spanning en schildert vanuit een bepaalde onrust die altijd aanwezig is. Ze is een zinnelijke vrouw die in haar presentatie nooit onopgemerkt zal blijven en dat uit ze in haar werken.

Haar schilderijen zijn primitief figuratief in een abstracte context. Onder begeleiding van muziek ranselt ze haar doek af met plamuurmes en spatel, waardoor het soms het reliëf krijgt van een materieschilderij. Ze werkt intuïtief en met veel kleur in grote transparante vlakken. De verf vindt dan zijn eigen weg waardoor het een spannend samenspel van techniek, lijnen, beelden en vormen wordt.

De werken krijgen geen titel mee omdat Ria vindt dat diegene die naar haar werk kijkt zelf de spanning moet ervaren en interpreteren. De goede kijker kent Ria en als de kijker Ria kent dan kent de kijker haar kunst. Vandaar de titel: ‘Te complete works of…’

Ria heeft vele malen geëxposeerd in binnen en buitenland.

Activiteit: expositie ‘Te complete works of…’
Datum: 4 juni tot 20 augustus 2014
Openingstijden:  Tijdens kantooruren en tijdens voorstellingen
Entree: gratis

Adres: Het Molenhuis , Molenstraat 54 te Beuningen

facebookklein Galerie-Arntz

Cookieinstellingen