Ewijkers helpen elkaar

Eind April hebben studenten, in een maatschappelijk stage, inwoners van Ewijk geënquêteerd naar mogelijke hulpvragen. De enquête, die in opdracht van Stichting Perspectief werd uitgevoerd, gaat op 23 oktober een vervolg krijgen.Op de foto boven toont projectleider Riëtte Benus de flyer van de actie.

Stichting Perpectief organiseert voor de inwoners van Ewijk op 23 oktober in het MFA ’t Hart een informatiebijeenkomst, waarin een twee vragen centraal staan:

1.    Kan ik u ergens mee helpen
      2.    Kunt u mij ergens mee helpen.

Het idee is dat de inwoners in het kader van BUURTHULP iets voor elkaar kunnen gaan betekenen. Hierbij kunt u denken aan een klussendienst, een boodschappendienst, gezelschap en bijvoorbeeld aan vervoer. Bij voldoende aanbod van vrijwilligers kunnen ook tuin- of verstelwerkzaamheden tot de mogelijkheden behoren.

Wat kan niet?
Wat niet kan zijn reparaties aan huurwoningen, reparaties waar een specialist voor nodig is en storingen of defecten aan elektrische installaties of centrale verwarming. Dus ook niet aan apparatuur zoals wasmachines.

Welke kosten zijn er aan verbonden?
De boodschappen betaalt u zelf. Verder wordt er vergoeding gevraagd voor benzine, gereedschappen en materialen.

U kunt Buurthulp van Stichting Perspectief inschakelen als u om de een of ander reden geen beroep kunt doen op familie, kennissen of vrienden. Perspectief koppelt u dan aan een van de gemotiveerde vrijwilligers.

p1050983renamed4916

Activiteit: Informatiebijeenkomst
Datum: Donderdag 23 oktober 2014
Tijd: 14.00 tot 15.30 uur
Locatie: MFA ‘t Hart (Facebook)
Adres: Den Elt 17, Ewijk

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Perspectief via 024 6750939 of mailen naar Riëtte Benus. [email protected]

Cookieinstellingen