Vogelvoedertakken maken

Voor kinderen die in de winter graag vogels helpen, organiseert Het
Dijkmagazijn een knutselmiddag op woensdag 14 januari. Er wordt een
voedertak gemaakt waarop vogels hun klim- en vliegkunsten kunnen
vertonen om aan eten te komen.Veel vogels zijn ware acrobaten. De boomkruiper kan op zijn kop een boomstam aflopen, mezen klauteren op de raarste manieren. In plaats van het gebruikelijke voederplankje, maak je een mallemolen vol voer. Er komen ook wat plukjes wol in, waarmee de vogels in de komende lente straks een nestje kunnen bouwen. Het daagt de kleine zangvogels uit tot de fraaiste luchtsprongen. Spannend om te volgen als je zelf lekker binnen achter het raam zit. Bovendien houdt de mallemolen lomperiken als eksters en kraaien op een afstand. Die schrokoppen zijn daarvoor te onhandig. Wil je die grote vogels ook helpen, dan kun je ze altijd apart voeren op de grond. Daarvoor krijg je tips. Trek stevig schoeisel aan want we gaan vooraf buiten knutselmateriaal verzamelen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Info en evt. reserveren: 024-6777000 en [email protected]. Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Activiteit: Vogelvoedertakken maken
Datum: Woensdag 14 januari
Aanvang:  14.00 tot 15.30 uur
Doelgroep: kinderen van 7 tot 13 jaar
Entree: € 2,50 inclusief materialen en drankje.
Locatie: Het Dijkmagazijn

Adres: Dijk 41 Beuningen

HS

Cookieinstellingen