Sigaret zorgt voor kleine brand in ouderencomplex

Foto: Google Maps

In wooncomplex Den Balmerd Staete in Beuningen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een kleine brand gewoed, meldt de Gelderlander. Het was een kleine brand, maar in de flat met voornamelijk ouderen werd geschrokken gereageerd.

De brand ontstond rond 0.30 uur op de eerste verdieping. De 70-jarige bewoner, Giel Hissink, van het bewuste appartement is niet gewond geraakt. “Ik zat op de bank televisie te kijken en toen zag ik ineens de vlammen om de tafel slaan.” Hij denkt dat een sigaret van een schoteltje van de eettafel in een prullebak met papier is gerold.

In eerste instantie probeerde hij het vuur uit te maken met vaatdoeken, maar dit lukte niet. De brandweer is ingeschakeld door een bovenbuurman. De brandweer kwam op tijd, hebben de deur ingetrapt en de brandende prullebak buiten gedoofd.

Geschrokken

Niet alleen Hissink is erg geschrokken. De actieve medebewoner van de flat, Willem Elbers, vertelt erg geschrokken te zijn. “We lezen net over de branden in Rhenen en Nijmegen. Dan zie je hoe ernstig het kan aflopen.”

De schade in de woning valt mee. Tapijttegels zijn verbrand en de deur is ontzet.

Cookieinstellingen