Stop kanker, doneer uw afval!

Foto: publiek domein

Jouw steentje bijdragen aan de genezing van kanker? Door het snoeisel van de taxus in te leveren bij de Taxus Taxi lever jij een bijdrage aan de productie van medicijnen tegen kanker.

De Taxus Taxi is sinds 2009 actief in het verzamelen van taxussnoeisel, dat wordt gebruikt voor de productie van medicijnen tegen kanker.

Wat is taxus?

Taxus is een traag groeiende haagplant die met name in Nederland en België voorkomt. De taxus blijft het hele jaar groen en is mede daardoor een populaire haagplant.

Het belang van taxussnoeisel

De stof taxol wordt gewonnen uit taxussnoeisel. De kanker-remmende stoffen in de taxol  worden gebruikt voor de productie van chemokuren. De levensverwachting van de patiënt neemt zo aanzienlijk toe.

Het snoeisel

Het is van belang dat het snoeisel zuiver wordt aangeleverd. Dit houdt in dat er geen steentjes, zand of ander tuinafval tussen moet zitten. Broei moet voorkomen worden; leg het snoeisel in de schaduw of doe het in de speciale Taxi Taxus Tas. Deze is gratis te bestellen op de site.

Hoe werkt het?

De inzameling is ieder jaar in de periode van 15 mei tot en met 15 oktober. Binnen deze periode kunt u de Taxus Taxi zeven dagen per week bereiken via telefoon en mail. Binnen 24 uur komt de taxi uw snoeisel kosteloos ophalen, ongeacht de hoeveelheid.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.taxustaxi.nl. Hier kunt u ook een aanvraag doen voor een herinnering die twee keer per jaar wordt verzonden.

De Taxus Taxi is sinds 2009 actief in het verzamelen van taxussnoeisel, dat wordt gebruikt voor de productie van medicijnen tegen kanker.

Cookieinstellingen