Een veilig thuis, voor iedereen

Foto: BNG

Wat kunt u doen als iemand in uw omgeving wordt geslagen? Als een kind wordt verwaarloosd? Als u vermoedt dat iemand in uw familie wordt uitgebuit of wordt gedwongen tot seks? Bel dan de vertrouwenspersoon huiselijk geweld en kindermishandeling Beuningen!

Bij huiselijk geweld en kindermishandeling denken veel mensen aan klappen en schoppen en andere vormen van lichamelijk geweld. Maar ook vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting zijn vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn zeer ingrijpend. Voor het slachtoffer, voor de pleger maar ook voor de omgeving. Soms is het geweld eenmalig, soms duurt het maanden of zelfs jaren.

veilig_thuis2

Als getuige van huiselijk geweld of kindermishandeling is het vaak moeilijk om in te schatten hoe en of u kunt helpen. Weet dat u altijd terecht kunt bij de vertrouwenspersoon huiselijk geweld en kindermishandeling Beuningen. Ook als u niet zeker weet of het wel zo ernstig is. Huiselijk geweld en kindermishandeling stoppen namelijk niet vanzelf. Het is belangrijk dat iemand iets doet om slachtoffers en plegers te helpen.

Vertrouwenspersoon huiselijk geweld en kindermishandeling Beuningen

De vertrouwenspersoon bereikt u per telefoon via het nummer 06-43212305. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

Landelijke meld- en adviespunten

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis-organisaties. U kunt ze dag en nacht bellen met vragen en meldingen over huiselijk geweld. Spreek uw gemeente of woonplaats in. Dan wordt u direct doorverbonden met Veilig Thuis in uw eigen regio. Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is en organiseert de juiste hulp. De organisatie bestaat sinds 1 januari 2015. Zij is ontstaan toen het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) samengingen. Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl voor alle informatie.

Cookieinstellingen