Gemeente Beuningen zet een streep door discriminatie

Foto: BNG

Op 2 september lanceerde minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de nieuwe antidiscriminatie campagne van de Rijksoverheid “Zet een streep door discriminatie”. Net als andere gemeenten in Nederland schenkt gemeente Beuningen in de maand oktober extra aandacht aan het thema discriminatie.

Enorme gevolgen van discriminatie

Zonder dat we het beseffen kan discriminatie ingrijpende gevolgen hebben. Het heeft niet alleen effect op individuen, maar ook op de samenleving als geheel. Soms staat het de persoonlijke ontwikkeling van mensen in de weg, soms leidt het tot slechte prestaties, ziekteverzuim, vijandigheid tussen groepen of maatschappelijke onrust. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van discriminatie en weet wat het met mensen doet.

Neem uw verantwoordelijkheid!

We hebben allemaal dezelfde verantwoordelijkheid dat we niet discrimineren en er iets aan doen als we discriminatie waarnemen. De campagne “Zet een streep door discriminatie” heeft als doel de bewustwording over discriminatie en de meldingsbereidheid te vergroten. Voor iedereen die wil uitdragen dat zij een streep zetten door discriminatie, heeft de Rijksoverheid een toolkit met campagnemateriaal laten ontwerpen. Via toolkit.discriminatie.nl kan iedereen posters, flyers, banners en logo’s maken en laten zien dat zij discriminatie niet tolereert.

Meld discriminatie

Voelt u zich gediscrimineerd, ongelijk behandeld of bent u getuige van discriminatie? Meld dit dan via www.discriminatie.nl. Via een postcodesysteem komt u dan automatisch uit bij Ieder1Gelijk, het bureau voor gelijke behandeling in uw regio.

 

Cookieinstellingen