Subsidieaanvraag voor HRe-ketel 

Woningeigenaren in Gelderland die toe zijn aan een nieuwe combiketel
kunnen in 2014 tweeduizend euro subsidie ontvangen voor de aanschaf of
huur van een HRe-ketel.Voorwaarde voor het aanvragen van de subsidie is het indienen van een getekende offerte. Bedrijven die een HRe-ketel met micro-wkk leveren, kunnen helpen bij het advies en een offerte. Deze bedrijven zijn: Remeha, Navien en BlueGen.
 
HRe-ketel
Een HRe-ketel, is een ketel die energiezuinig verwarmt, warm water maakt en tegelijkertijd ook nog elektriciteit produceert. Het is een iets dikkere HR-ketel waar een snoer aanhangt waar stroom uit komt. Er zijn verschillende types op de markt. Wat voor uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van uw verbruik en de investering die u wilt doen. Kijk voor meer informatie op de website van MilieuCentraal.
 
Zelf groene stroom produceren
Doordat GasTerra groene gas opkoopt voor dit project gaan huishoudens zelf groene stroom produceren. Het meeste daarvan gaat op aan eigen gebruik (gemiddeld 80 procent) en een klein gedeelte (gemiddeld 20 procent) gaat terug in het openbare net. In Nederland krijgen huishoudens hiervoor een vergoeding die gelijk is aan de aankoopprijs van stroom.
 
Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Gelderland.

Cookieinstellingen