Nieuwe digitale flitspalen in Nijmegen

Foto:

Op zes locaties in Nijmegen wordt een nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Op de Wijchenseweg, Sint Annastraat, Van Schuylenburgweg, de Oranjesingel en aan de Energieweg (2x) komen de nieuwe palen. Deze zes flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties.

Geen volle rolletjes
De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord en heeft daardoor geen last van een volgeschoten rolletje. Er hoeft geen rolletje verwisseld te worden waardoor de digitale palen 24 uur per dag aan staan. De gemaakte beelden kunnen bovendien direct overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. Door de infraroodflitser wordt de flits niet gezien.
Dubbele boetes
Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt, maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt 
(meer dan 1.000 bereikte personen op FB)
Cookieinstellingen