De Dromedaris laat er geen gras over groeien

Foto:

Op 9 januari van dit jaar heeft de openbare basisschool de Dromedaris in Beuningen een bedrag van het coöperatiefonds van de RABO bank ontvangen. Afgelopen maand hebben zij daarvan kunstgras gelegd om de ballenvanger.Monica Lumkes, directeur van de basisschool: “Twee jaar geleden hebben we ook al eens een schenking van de RABO ontvangen en daarvoor hebben we onder andere een ballenvanger gekocht. Het grind onder de ballenvanger bleek echter niet de optimale ondergrond. Er bleven plassen op staan en als je er op viel, dan is grind erg hard. Bovendien werden de kleren van de kinderen ook erg vies van het grind.”

De Dromedaris heeft een heuse kinderraad, die bestaat uit kinderen van de groepen 6 tot en met 8. In die kinderraad worden onder andere zaken besproken met betrekking tot de gedragsregels op het schoolplein, maar ook als er nieuwe ideeën en initiatieven zijn, wordt de raad bij elkaar geroepen. “Een van de lopende en dringende zaken was de ondergrond van het grind, rond de ballenvanger. De kinderraad heeft gekozen voor kunstgras rond de ballenvanger en om dat te kunnen realiseren hebben wij een verzoek bij de Rabobank Coöperatiefonds ingediend.”

“Het kunstgras ligt er nu drie weken en we zijn er allemaal heel erg blij mee. De ballenvanger staat op het schoolplein tussen de twee gebouwen van de school in en dat is een openbare plaats. Daardoor wordt het ook na school gebruikt. Laatst was er een opa met zijn kleinkind aan het spelen. Het is nu een zachte en schonere ondergrond.”

Het is leuk om te zien, dat de schenkingen uit het coöperatiefonds van de RABO bank op een goede manier worden besteed. Wilt u met eigen ogen kijken hoe de kleurrijke ballenvanger staat op het groene kunstgras, ga dan gerust kijken bij OBS De Dromedaris in Beuningen.

img2659

Cookieinstellingen