Koninklijke onderscheiding voor Wim Brand en Wil Repkes

BEUNINGEN – Tijdens de raadsvergadering van 22 april ontvingen de twee onlangs afgetreden raadsleden een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Carol van Eert.Wil Repkes is bestuurslid bij de Beuningse stichting Bevordering Historisch Besef en actief bij Huurdersbelang Beuningen. In de tijd die overblijft speelt hij graag gitaar bij zanggroep Komore en heeft zich actief ingezet voor de Beuningse politiek.

Wil was vanaf 13 september 1988 tot 20 april 1990 en van 14 april 1998 tot en met 27 maart 2014 lid van de gemeenteraad van Beuningen. In de periode 2002-2006 is hij fractievoorzitter geweest. In die tijd was hij ook voorzitter van de commissie WOS, wat nu commissie Samenleving is. In 2006 was hij lijsttrekker en won PvdA Beuningen de verkiezingen. Repkes was één van de onderhandelaars bij de totstandkoming van de coalitie PvdA/CDA/GroenLinks. Ook was hij van 2006-2010  voorzitter van de commissie AZ en in de periode april 2010 tot maart 2014, lid van diverse Commissies.

“Om deze inzet en grote betrokkenheid mag ik namens de majesteit jou, Wil Repkes, benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau”, sprak Carol van Eert.

xjth0fs8h60e1g4nh6fkoeo1c
 
De tweede onderscheiding was voor de heer Wim Brand. Wim was vanaf 14 april 1998 tot en met 27 maart 2014 lid van de gemeenteraad van Beuningen. In totaal zestien jaar onafgebroken raadslid en tevens fractievoorzitter. Wim is ook lid geweest van de Comissies PAZ en Ruimte en voorzitter van de Vertrouwenscommissie welke aangesteld was bij de benoeming van de huidige burgemeester Carol van Eert. Een rol waar Beuningen weinig ‘ervaring’ in had omdat de toenmalige burgemeester Zijlmans al vijfentwintig jaar onafgebroken de burgervader van Beuningen was.

“Wim heeft eerst vanochtend afscheid genomen van zijn baan als directeur Studentenzaken aan de Radboud Universiteit”, sprak Carol van Eert. “Tot aan zijn pensioen gaat hij nog een aantal projecten opzetten en de Campusdetachering uitbouwen. De receptie heeft net vooraf aan deze uitreiking van de koninklijke onderscheiding plaatsgevonden. In de raad van onze gemeente heeft hij zich vooral gericht op het leefbaar houden van onze gemeente, minder regels en meer woongenot”, typeerde Carol van Eert hem. “Naast zijn raadswerk is hij actief geweest voor de Stadsregioraad Arnhem Nijmegen. Het doet mij daarom genoegen namens de majesteit Wim Brand te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”

it4evg0fn2zyvulctz4t8476m

Foto’s: Tom Hessels / Hessels Media

Cookieinstellingen