Boottocht over de Waal op 24 mei

Zaterdag 24 mei 2014 willen de provincie Gelderland, de gemeenten Nijmegen en Beuningen en Staatsbosbeheer aandacht schenken aan alle ontwikkelingen en veranderingen aan de zuidkant van de Waal bij Beuningen en Nijmegen. Tijdens een boottocht, die eindigt in de Beuningse uiterwaarden, worden alle projecten toegelicht.Belangstellenden zijn zaterdag 24 mei van harte welkom op de boot de Eureka. De opstapplaats bevindt zich aan de Waalkade in Nijmegen, ter hoogte van Velorama. Om 11.00 uur vaart het schip in de richting van de Stadswaard en langs de Nijmeegse projecten Waalkade Oost en Waalfront. Daarna vervolgt de tocht naar de Beuningse uiterwaarden.
 
Informatiemarkt Beuningse uiterwaarden
De boot legt aan bij de Beuningse veerstoep in de uiterwaarden. Diverse partners presenteren hier hun programma’s, projecten en burgerinitiatieven waarmee ze bijdragen aan de ontwikkelingen in de Beuningse uiterwaarden. Bijvoorbeeld de grote grazers van Free Nature en de nevengeul van Waalweelde komen aan bod. Lokale (horeca-)ondernemers zijn aanwezig en bieden hun producten aan. Daarnaast is het mogelijk aan activiteiten mee te doen of een hapje en drankje te nuttigen. Let wel: dit is op eigen kosten. Deelnemers aan de boottocht moeten er zelf voor zorgen dat ze cash geld bij zich hebben. De informatiemarkt in de uiterwaarden duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur en is dus ook toegankelijk voor inwoners van de gemeente Beuningen of andere geïnteresseerden die niet deelnemen aan de boottocht.
 
De terugreis
Deelnemers aan de boottocht varen uiterlijk 13.45 uur weer terug naar Nijmegen. Daar kunnen belangstellenden onder begeleiding van Staatsbosbeheer nog op excursie naar de Stadswaard. In de Beuningse uiterwaarden blijven is ook mogelijk.
 
Aanmelden voor de boottocht
Wilt u meevaren? Meld u dan aan via het aanmeldformulier (niet geschikt voor ipad). Deelname aan de boottocht is kosteloos, dus wees er snel bij. Vol is vol!

Waalweelde
Het programma WaalWeelde is erop gericht om de Waal en haar omgeving mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker te maken. In het programma werken betrokken partijen onder regie van de provincie Gelderland nauw met elkaar samen. In 2014 bereiken enkele WaalWeelde-projecten een mijlpaal. Zo is er de start van de Stadswaard, de opening van de wandelbrug over ’t Meertje en de samenwerkingsovereenkomst over een nevengeul in de uiterwaarden rond Beuningen is een feit.  In het najaar van 2014 krijgt de Waalkade een opknapbeurt. Kortom, de Waal staat niet stil. De laatste ontwikkelingen over WaalWeelde kunt u  vinden op de website www.waalweelde.nl.
 

Cookieinstellingen