Harrie Wattenberg Koninklijk onderscheiden

WINSSEN – De decoratie behorende bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werd hem uitgereikt door Carol van Eert, burgemeester van de gemeente Beuningen. Dat gebeurde tijdens het 35-jarig jubileumfeest van buurtvereniging ‘de Kikkers’ in Winssen.Harrie Wattenberg is al meer dan 35 jaar als vrijwilliger actief binnen verschillende organisaties in Winssen. Zo is hij vanaf de oprichting van De Molenfeesten als secretaris actief betrokken bij de organisatie van dit, tweejaarlijks terugkerend, driedaags evenement. Rondom de molen worden er voor jong en oud activiteiten georganiseerd.

Ook is Harrie al 35 jaar bestuurslid van het dit jaar met evenveel jaren jubilerende buurtvereniging De Kikkers. Hij heeft verschillende bestuursfuncties vervuld en is sinds acht jaar voorzitter. Door zijn gedrevenheid weet hij steeds weer de buurtbewoners te enthousiasmeren en te activeren. Gedurende de winterperiode is Harrie elke donderdag seniorencoach bij de seniorenactiviteiten en één keer per jaar is hij buurtcaptain bij het buurtvoetbal.

De seniorenvereniging was in het verleden enige tijd onthand wegens het ontbreken van een deskundige penningmeester. Harrie was al voor zijn pensionering een waardevolle administrateur voor de vereniging en hield de boeken inzichtelijk. Direct na zijn pensionering op 62-jarige leeftijd in 2009 is hij toegetreden tot het dagelijks bestuur als penningmeester.

Van 1982 tot 2007 is Harrie lid geweest van carnavalsvereniging De Dorstvlegels Winssen
Harrie maakte zich altijd verdienstelijk en regisseerde en coördineerde de senaat van de carnavalsvereniging. Hij heeft verschillende keren opgetreden tijdens pronkzittingen, was een van de redacteuren van het 44-jarig jubileumboek van de vereniging en was diverse malen de denktank van de presentatie bij de sleuteloverdracht.

Buiten de genoemde verenigingen is Harrie ook nog eens actief geweest bij de bouw/verbouw van het Ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen, bij voetbalvereniging Roda ’28 als secretaris en als bestuurslid bij Scoutingvereniging Winssen. Het heeft zijne  koninklijke hoogheid Willem Alexander met recht behaagt om Harrie Wattenberg als Lid in de Orde van Oranje Nassau toe te voegen.

Harrie hierover: “Het had voor mij  niet gehoeven. Straks loopt heel de gemeente met zo’n lintje en dan daalt de waarde.” Daarmee had Harrie de lachers op zijn hand. Als er een lintje was in de ‘Orde van de Gangmakers‘ dan had Harrie die vast ook gekregen want direct na zijn dankwoordje gingen de handjes in de lucht en begaf Harrie zich dansend tussen de gasten.”

pfpdlfm5e94xejn3voi91thb8

g5ewrm1vo492w8q8y5kahgmmf

Applaus voor Harrie na de toespraak van de burgemeester
vckr9l0fn44buk2x3xetu8gqx

Intekenen voor het gastenboek van de jubilerende buurtvereniging
s2m3dw2jbebumzbgf0zt7m1dd

Buurtvereniging de Katterikken geven een zakje Katjesdrop cadeau
thtk8jankmk8cp0sy06bo9vka

q2xsarism42xhbcfnivd17xtt

v0i8c1fsrhtf5gdj2a4tva61c

Cookieinstellingen