Intocht Avond4daagse Beuningen misschien in 2015 naar centrum

Centrummanager Loes Jongen van Urban Solution heeft bij de organisatie van de Avondvierdaagse Beuningen geïnformeerd naar de mogelijkheden om de intocht naar het centrum van Beuningen te verplaatsen. De intocht dat sinds een paar jaar in de Balmerd nabij basisschool de Kameleon is, zal voor kleur en levendigheid in het hart van Beuningen zorgen en het centrum kan op haar beurt weer voor een extra feestelijk tintje zorgen.Jan Evers van de avondvierdaagse: “We hebben hier een eerste gesprek over gehad en moeten daar het komende jaar verder over brainstormen. Het starten is daar niet zo gemakkelijk. We hebben zo’n 1100 betalende deelnemers maar met ouders of opa en oma’s die niet voor een medaille maar als begeleiding meelopen komen we toch op zo’n 1.800 mensen aan de start. Alles wat we logistiek hier doen moeten we dan in het centrum doen. We zullen overwegen of we alleen de intocht daar doen, dus de mensen binnen laten komen en een soort via Gladiola en de laatste honderd meter is dan meer om de medaille op te halen.”

“Vroeger hadden we ook de intocht bij de Houtduiflaan en als iedereen ‘binnen was’, liepen we met de fanfare naar de school voor de medailles. Maar als je dat in het centrum doet en dan doorloopt naar de school, dan zijn de mensen nog weg terwijl het juist het idee is dat men gezellig wat langer blijft hangen. We hebben ook de optie de revue laten passeren om een extra controlepost met een dweilorkest in het centrum neer te zetten en het zo gezellig te maken. Of mensen daar blijven of toch doorlopen voor de medaille is nog maar de vraag. Beter is het om een goede oplossing te hebben voor het ophalen van de medailles in het centrum.”

Intocht naar de vrijdag
“Behalve de logistieke uitdaging hebben we ook de pech dat de winkels op zaterdag om vijf uur sluiten en wij pas rond half zes binnenkomen. Daarom is een andere overweging om de koopavond wat aantrekkelijker te maken het verplaatsen van de intocht naar de vrijdagavond. Voor de kinderen maakt het niet uit maar voor het winkelend publiek is het gezelliger. Ook de gezinnen die meegelopen hebben blijven dan wat langer hangen, kopen een ijsje of een frietje als beloning en zo hou je de feeststemming er wat langer in. Daar kijken wij met het centrummanagement komend jaar naar. We willen bekijken waar we elkaar in kunnen versterken om het voor iedereen allemaal nog bruisender te maken.”

Jan geeft net zo gemakkelijk een interview en handelt de vragen van deelnemers af….
x3f48k6x0rpspq8tlohzboawi

om even later in het centrum snoepjes aan de voorlinie van de 5 km uit te delen
r800p191goi5xwrlq8gd36rdo

etrv6igx05a496o2itzs2q0gr

Nu loopt het wandellegioen vlak na de start al door het centrum
ioo2aseagr4ikgm2kq0tgh5oe

Expert had dit jaar een leuke actie rond het WK. Ruim honderd mensen waaronder veel wandelaars zijn gratis op de foto gegaan met de sliding kabouter. De foto’s zijn op Facebook te zien. Sta jij er ook tussen? Like de facebookpagina en je foto en maak kans op een voetbal.
vxu2h03rd47g8hh3omqh6ql1u

a4nu84gksi1xvzxm5bqdi21pm

Niels Aarts, ooit als jonge ondernemer hier op beuningen.nieuws geinterviewd, verzorgde met een paar vrienden de WK-actie.

i5nnlh3bn0ceyyh5a62ouvb02

Meer info over het Centrummanagement

Cookieinstellingen