2,9 Miljoen extra voor subsidie woningisolatie particulieren

Foto:

Provinciale Staten (PS) hebben besloten om nog eens 2,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de provinciale subsidieregeling voor de isolatie van particuliere koopwoningen. Evenals bij de huidige regeling zullen de gemeenten de subsidieregeling uitvoeren. Het nieuwe budget is vanaf 1 augustus 2014 beschikbaar.Vanwege het grote succes hebben PS besloten extra middelen uit de Robuuste Investeringsimpuls (RII) beschikbaar te stellen. Voorwaarde voor dit extra budget is dat de projecten in 2014 en 2015 worden uitgevoerd.

Isolatie
Steeds meer gemeenten kunnen geen aanvragen voor woningisolatie meer honoreren, omdat hun beschikbare budget op is. Voor gemeenten die (bijna) door hun budget heen zijn, is per 1 augustus 2014 nu opnieuw geld beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor de isolatie van het dak, gevel en vloer en vervanging van glas door HR++ glas. Het subsidiebedrag is maximaal 500 euro en maximaal eenderde van de kosten. Met een relatief lage investering gaan de maandlasten omlaag en wordt de woning energiezuiniger en comfortabeler.

Robuuste Investeringsimpuls
Het budget van 2,9 miljoen euro komt beschikbaar uit de Robuuste Investeringsimpuls. Met dit programma realiseert de provincie projecten op het gebied van de regionale economie, (jeugd)werkgelegenheid, mobiliteit, bouw en energie en (culturele) infrastructuur. Hoofddoel hierbij is om de werkgelegenheid (met name in de bouwsector) op korte termijn een stimulans te geven.

Gerelateerd(e) bericht(en)
04-04-2014 Subsidie woningisolatie opnieuw uitgebreid
05-02-2014 Ontvang tot €750 terug voor woningisolatie

Bron: www.gelderland.nl

Cookieinstellingen