Provincie trekt waarschuwwing zwemmersjeuk Groene Heuvels in

Foto:

De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor zwemmersjeuk in
recreatieplas De Groene Heuvels in Ewijk (gemeente Beuningen)
ingetrokken. Uit onderzoek van Waterschap Rivierenland is gebleken dat
er in de zwemzone geen besmette slakken meer aanwezig zijn, waarvan de
parasieten zwemmersjeuk veroorzaken.Daarnaast zijn er in de afgelopen dagen geen gezondheidsklachten gemeld bij de GGD, de beheerder van de recreatieplas en het Provincieloket. De verwachting is daarom dat de kans op zwemmersjeuk na het zwemmen in de plas sterk is afgenomen. De waarschuwing werd 22 juli 2014 ingesteld, nadat er een groot aantal klachten bij de GGD en de provincie waren binnengekomen.

De meeste klachten over zwemmersjeuk doen zich doorgaans voor aan het begin van het zwemseizoen, tijdens een periode met veel zon en hogere temperaturen. Omdat de parasiet van nature voorkomt in oppervlaktewater, blijft de kans zwemmersjeuk op te lopen altijd bestaan. De aandoening is hinderlijk, maar verder onschuldig. Zwemmers kunnen zelf de kans op huidirritatie van de parasiet verminderen door niet te zwemmen in de buurt van veel waterplanten of riet , omdat daar veel larfjes kunnen zitten. Ook is het aan te raden na het zwemmen direct te douchen, af te drogen en droge kleding aan te trekken.

Lees ook: Paviljoen Buitenhuis: kom weer lekker zwemmen bij de Groene Heuvels

Informatie
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:
        –  www.zwemwater.nl
        –  de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)
        –  NOS teletekst pagina 725

Provincieloket
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8:30 tot 16:30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99.

Mailen kan naar [email protected].

Bron:
Persbericht Provincie Gelderland

Cookieinstellingen