Controle hondenbelasting

Foto:

Als u in de gemeente Beuningen één of meer honden heeft dan moet u
hiervoor jaarlijks belasting betalen. Bent u eigenaar van een hond en
weet u niet zeker of u belasting betaalt, dan kunt u dit nakijken op de
jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. De rekening hiervan heeft u
zeer waarschijnlijk eind januari ontvangen.Uw hond aangeven
Als u een hond aanschaft moet u hiervan binnen 14 dagen aangifte doen. Hiervoor vult u het aangifteformulier hondenbelasting in en zendt het naar het gemeentelijk belastingkantoor in Beuningen. U kunt ook aangifte doen via het digitale aanmeldformulier op de website www.beuningen.nl of telefonisch een aangiftebiljet opvragen via telefoonnummer 024 – 67 80 962. Een bezoek aan het gemeentehuis kan natuurlijk ook. Tot 1 januari 2015 ontvangt u nadat u aangifte heeft gedaan nog een hondenpenning van de gemeente. Deze kunt u aan de halsband van uw hond bevestigen.
 
Controle
De gemeente Beuningen heeft besloten om regelmatig te controleren op de aangifteplicht van de hondenbelasting. Vanaf eind september tot eind oktober 2014 wordt er weer een controle gehouden. Dit is wel zo eerlijk ten opzichte van de hondeneigenaren die al jaren belasting betalen. Het is dus mogelijk dat een controleur binnenkort bij u aanbelt.  Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan, dan laat hij een aangiftebiljet achter. Dat kunt u invullen, ondertekenen en aan het gemeentelijk belastingkantoor in Beuningen zenden. Heeft u geen hond dan kunt u dit op het formulier vermelden. Vanzelfsprekend kunnen de controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat door de belastingsamenwerking is verstrekt.
 
Meer informatie over de hondenbelasting, of de regels die gelden voor het uitlaten van honden, vindt u op de website van de gemeente: www.beuningen.nl.  

Foto: James Barker/freedigitalphotos.net

Cookieinstellingen