Politie Oost-Nederland in nieuw uniform gestoken

Foto:

Na lang wachten was het vandaag voor Politie Oost-Nederland zo ver: De eerste 400 agenten werden in het nieuwe operationele uniform gestoken, de rest volgt de komende dagen.

Trots, dat was Anja Leemans van de eenheidsleiding Oost-Nederland toen zij maandagochtend om 09:00 het startsein gaf voor de uitreiking. Samen met landelijk projectleider Marga Smit Willems deed zij de aftrap voor de operatie waarbij tot en met 7 november bijna 4.000 agenten van eenheid Oost Nederland en de Landelijke Eenheid (LE) in het nieuwe politie-uniform worden gestoken.
Vooruitgang
Ivo Schoberg van basisteam Nijmegen-Noord maakte deel uit van een eerder pasteam en beschikte om die reden al enige tijd over het uniform. Hij spreekt over een flinke vooruitgang ten opzichte van het oude uniform. Het nieuwe uniform is robuuster, heeft een betere uitstraling en is veel werkzamer, aldus Ivo. Hij is er dan ook zeer tevreden mee.
Megaklus
Marga Smit Willems loopt omstreeks 10 uur tevreden door de loods aan de Simon Stevinweg in Arnhem. “Het gaat prima. We zijn nu een uur op weg en alles verloopt volgens schema. De eerste momenten zijn altijd wat rommelig, maar dat hou je toch.” Een week geleden is het projectteam begonnen met inrichten van de normaal leegstaande loods. Vijftien vrachtwagens en een week verder is alles gereed voor de eerste agenten.
Tot en met 19 december is het projectteam nog op diverse locaties in het land bezig met het verstrekken van het uniform. In totaal zullen meer dan 30.000 agenten in het nieuwe uniform worden gestoken. 
Foto’s/Tekst: Tom Hessels / Hessels Media
Cookieinstellingen