Spreekuren gezonde levensstijl

Foto:

Voorkomen is beter dan genezen. Bent u 55+ of ouder en vraagt u zich weleens af hoe uw gezondheid ervoor staat? Wilt u weten wat u kunt doen om vitaal te blijven? Dan is een gratis check echt iets voor u. Een verpleegkundige en een welzijnsadviseur bespreken uw huidige levensstijl en situatie. U gaat naar huis met een persoonlijk advies. Dit spreekuur is een samenwerkingsproject tussen Zorggroep Maas & Waal, de ZZG zorggroep, de Zorgkantoren Coöperatie VGZ, de gemeente Beuningen en Stichting Perspectief.

Hoe verloopt het spreekuur
De vraag hoe u uw gezondheid ervaart staat centraal. In een uur bespreekt u samen uw situatie. Aan bod komen onder meer uw dagindeling, voedingspatroon, slaap- en waakritme, huishouding, bewegingspatroon en sociale contacten. Maar ook worden enkele lichamelijke testen gedaan zoals het meten van de bloeddruk, lengte en gewicht en een bepaling van uw bloedsuiker en cholesterolgehalte.
U krijgt advies hoe u gezondheidsrisico’s in de toekomst kunt voorkomen. Hiermee kunt u zelf passende maatregelen nemen.
Privacy gewaarborgd
Alleen uzelf, de verpleegkundige, de welzijnsadviseur en degenen die u hiervoor toestemming geeft, hebben inzicht in de testresultaten van de onderzoeken.

Bij u in de buurt
U kunt het spreekuur (van 13.00 – 17.00 uur) alleen op afspraak bezoeken. In het schema hieronder kunt u zien wanneer het spreekuur bij u in de buurt is. U mag natuurlijk ook een afspraak maken bij een spreekuur in een ander dorp.

Weurt, Ontmoetingscentrum Kloostertuin
Kerkstraat 40A, 6551 ZZ Weurt
1e dinsdag van de maand
Winssen, Ontmoetingscentrum De Paulus
Molenstraat 2, 6645 BT Winssen
2e dinsdag van de maand
Ewijk, MFA ‘t Hart
Den Elt 17, 6644 EA Ewijk
3e dinsdag van de maand
Beuningen, De Hofstede
Wilhelminalaan 43A, 6641 DE Beuningen
(ingang Thorbeckeplein)
4e dinsdag van de maand.
Afspraak maken
De bezoeken aan het spreekuur zijn gratis en verplichten u tot niets. U heeft geen doorverwijzing nodig. Voor een afspraak kunt u elke werkdag tussen 9.00 – 17.00 uur bellen met Stichting Perspectief, tel: (024) 675 09 39.
U kunt ook een mailtje sturen naar [email protected]. S.v.p. uw telefoonnummer vermelden in de mail. Een medewerker van Perspectief neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.
Cookieinstellingen