Eenmalige uitkering voor minima 2014

Foto:

Het kabinet heeft besloten om burgers met een laag inkomen extra financieel te ondersteunen. Hiermee wil het kabinet eenmalig het koopkrachtverlies van de sociale minima in 2014 verzachten.

In 2014 zijn de volgende bedragen beschikbaar:
    € 100 voor samenwonenden/gehuwden
    € 90 voor een alleenstaande ouder
    € 70 voor een alleenstaande
De gemeente Beuningen streeft ernaar om deze bedragen in december 2014 uit te betalen.
De voorwaarden zijn:
  • u bent ouder dan 18 jaar;
  • u heeft een inkomen van ten hoogste 110 procent van het sociaal minimum.
De bedragen die in uw leefsituatie van toepassing zijn, kunt u vinden op de site www.laaginkomen.nl. (Tevens een test waarmee u kunt berekenen of u in aanmerking komt). Als peildatum wordt het netto maandinkomen op 1 september 2014 genomen. Bij de vaststelling van het recht op de koopkrachttegemoetkoming wordt uw vermogen buiten beschouwing gelaten. Het eenmalige bedrag is netto en wordt niet als inkomen beschouwd. Dat betekent dat het geen gevolgen heeft voor het recht op en de hoogte van de bijstand en dat de koopkrachttegemoetkoming niet vatbaar is voor beslag.
Aanvraag
U vraagt deze tegemoetkoming aan bij de gemeente. Ontvangt u een uitkering van de gemeente Beuningen (WWB, IOAW, IOAZ), dan krijgt u dit bedrag automatisch gestort in december 2014. U hoeft hiervoor niets te doen. 
Voldoet u aan de voorwaarden, maar ontving u op 1 september 2014 geen uitkering van de gemeente Beuningen, dan kunt u een aanvraag doen.
  • U kunt hier een aanvraagformulier downloaden
  • U kunt ook een aanvraagformulier ophalen in de hal van het gemeentehuis.
U kunt het ingevulde formulier inleveren bij de balie in de hal van het gemeentehuis. Het formulier kunt u ook zonder postzegel versturen naar: Antwoordnummer 9009, 6640 ZX Beuningen, ter attentie van de balie Zorg, Werk en Inkomen.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt (over 1.000 views op FB)

Cookieinstellingen