Mantelzorgcompliment verdwijnt ook in Beuningen

Foto:

In de raadsvergadering van Beuningen op dinsdagavond 28 oktober heeft het CDA een amendement ingediend voor behoud van het mantelzorgcompliment. CDA Beuningen vindt dat het mantelzorgcompliment (€ 200) voor de mantelzorger die zich inzet voor een naaste moet blijven. Het daartoe ingediende amendement werd verworpen. Het CDA was teleurgesteld dat de raad dit initiatief niet wilde ondersteunen.

INGEZONDEN door CDA Beuningen

Erkenning en waardering
De gemeente krijgt jaarlijks €89.000,- van het rijk om te besteden aan mantelzorgers. Een klein deel daarvan zou kunnen worden besteed aan het compliment. De raad van de gemeente Beuningen vindt echter dat het gehele bedrag ten goede moet komen aan respijtzorg. Dit is hulp bij overbelasting van mantelzorgers.
Mantelzorgers hebben gemiddeld € 1.100,- per jaar meer kosten om hun naasten bij te staan. Het compliment zorgt voor een stukje compensatie. Bovendien zouden zonder hun inzet, de zorgkosten nog hoger zijn. Ook is het een erkenning en waardering voor het enorme werk dat de mantelzorger verzet.
Aanmelden voor ‘Dat verdient een bloemetje’
Het mantelzorgcompliment is wat anders dan het initiatief ‘Dat verdient een bloemetje’ van Stichting Perspectief. Perspectief heeft zelf geregeld dat mantelzorgers een plant krijgen. De gemeente heeft hier helemaal geen aandeel in. Het initiatief wordt door de Rotary gesponsord. Doel is in beeld te krijgen wie er allemaal in de gemeente als mantelzorger actief zijn. Mantelzorgers voor een plantje aanmelden kan nog tot 3 november 2014.
Raadsleden CDA Beuningen, vlnr Fons Mentink, Rob Martinus en Pim van Teffelen
cdabeuningenfonsmentinkrobmartinuspimvanteffelen
Cookieinstellingen