In maart meer duidelijkheid over zwembad de Plons

Foto:

Het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) voor het zwembad heeft vertraging opgelopen. Vorige week deelde het college van B&W van de gemeente Beuningen, de gemeenteraad mee dat als gevolg van de vertraging, het niet mogelijk is om per 1 januari 2015 inzichtelijk te krijgen wie de nieuwe exploitant wordt. Uiterlijk in maart 2015 wordt de raad geïnformeerd over de uitkomsten van de aanbesteding.Voor de aanbesteding van zwembad de Plons is het noodzakelijk dat inschrijvers inzicht hebben in een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Het MJOP is onlangs gepresenteerd aan het college. Met dit plan is een helder beeld ontstaan van het toekomstig onderhoud van zowel de eigenaar (de gemeente) als de toekomstige exploitant.

Uit het MJOP blijkt dat de gemeente eenmalig € 180.000 moet uitgeven om achterstallig onderhoud (op een sober onderhoudsniveau) te verhelpen. Dit bedrag (voor o.a. nieuwe dakbedekking,gevels, kozijnen en luchtinstallatie) wordt in 10 jaar afgeschreven. De jaarlijkse kosten voor de gemeente moeten nog worden vastgesteld. Voor de exploitant is dat geraamd op circa € 25.000,-. Het college wijst erop dat het zwembad, met deze plannen, na 2024 niet meer is te exploiteren zonder hoge investeringen.
Met het opgestelde MJOP wordt in de eerste week van december het bestek verstrekt aan de vier partijen die eerder op het werk ingeschreven hebben. Zij kunnen een aanbieding doen. Het bestek zal ook geplaatst worden op de aanbestedingskalender Tennet.
Cookieinstellingen