Vanaf 2015 naar Sociaal Team Beuningen

Foto:

Vanaf 2015 kunnen inwoners niet meer naar het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg welke de aanspraak op AWBZ-zorg indiceert, of toetst) of Jeugdhulp omdat deze instanties dan niet meer bestaan. De AWBZ-zorg valt vanaf 2015 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zowel de Wmo als jeugdzorg worden vanaf 2015 door de gemeente geregeld.

Huis-, kinder- en jeugdartsen kunnen nog steeds bij acute of op zichzelf staande situaties rechtstreeks verwijzen naar hulpverleners. Wanneer er sprake is van meerdere problemen waar eventueel ook verschillende gezinsleden betrokken zijn, kunnen de artsen verwijzen naar het Sociaal Team Beuningen. Hierin werken mensen van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente samen. De wijkverpleegkundige, maatschappelijk werker of de consulent van MEE maken samen met de betrokkenen een plan, waarin staat wat die zelf kan doen, waar bekenden of vrijwilligers kunnen bijspringen en of professionele hulp nodig is. Heeft de betrokkene of het gezin meer ondersteuning nodig, dan kan het Sociaal Team Beuningen hen op weg helpen. Het Sociaal Team Beuningen is vanaf 1 januari 2015 via tel. 14 024 te bereiken.
Donderdagavond was de laatste uit een reeks van vier door de gemeente georganiseerde informatieavonden over de komende veranderingen in de zorg. In de Lèghe Polder werd de boodschap die het afgelopen half jaar regelmatig gecommun iceerd werd, nog eens gepresenteerd waarbij de aanwezigen ook direct vragen konden stellen. Na de presentatie kon men in speciale informatiehoekjes terecht voor specifieke vragen.
Op de pagina ‘Veranderingen in de zorg‘ op de website van de gemeente Beuningen leest u alle informatie.
Cookieinstellingen