Nederlands Radiopodium Rock and Roll Radio met 3 Topbands

In 3 jaar tijd is radioprogramma Rock and Roll Radio uitgegroeid tot Nederlands radiopodium voor coverbands. Iedere week laat Marcel Pardon een andere coverband optreden in zijn radioprogramma. 23 december is het programma tussen 19:00 uur en 22:00 uur live te zien in bij Beuningen on Ice.

De agenda van Rock and Roll Radio is indrukwekkend. Coverbands uit heel Nederland hebben afgelopen 3 jaar opgetreden in het populaire radioprogramma. Alle bekende en grote namen zijn al eens te gast geweest. Het doel van het radioprogramma is om de luisteraar in contact te brengen met een coverband. Misschien hoor je wel dè perfecte band voor je bruiloft, het pleinfeest, dorpsfeest, tentfeest of bedrijfsfeest. Op 23 december is het radiocircus te gast in het schaatscafè van Beuningen on Ice en LIVE te horen op Web FM. 
3 topbands treden op:
Come Again: Akoestisch trio dat bekend is van diverse Tv-programma’s en werkelijk alles speelt en altijd een feestje bouwt. Komisch, hilarisch, gevoelig en kwalitatief.
Blind Date: Hele bekende band in deze regio. Blind Date staat voor gegarandeerd feest tijdens een bruiloft maar is ook prima geschikt voor ieder ander feest. Tijdens een optreden van Blind Date gaat het dak er altijd af.
The Craft: Ontstaan als gelegenheidsband. Muzikanten die al sinds  jaar en dag spelen met Frank Boeijen, Boudewijn de Groot en tijdens Vrienden van Amstel Live. Uiteenlopend repertoire in ongekende kwaliteit. 
“We creëren een leuke akoestische setting en proberen een sfeervolle kerstsfeer te bereiken. Alle bands spelen een paar kerstnummers maar natuurlijk ook ander repertoire. Instrumenten uit de kast en lekker spelen.. dat is het doel”, aldus Marcel Pardon. 
swegcz99ryh9imdan2dijfdla
Waarom Rock and Roll Radio? Marcel: “Ik vond dat een coverband vaak werd afgedaan als ‘een bandje’ en zoveel meer verdiende. Daarom ben ik een radiopodium begonnen voor livemuziek. Samen met Maurice de Mandt en Willem van der Voort hebben we gebouwd aan een stevig podium waarop iedere coverband in de spotlight staat. Het is aan de luisteraar om te besluiten of ze contact opnemen met de band.”
De naam Rock and Roll Radio doet meer denken aan een radiostation vol met nummers uit de jaren 60: “Dat is het zeker niet. Rock and Roll Radio is een wekelijks radioprogramma dat 2uur duurt en op 5 verschillende radiostations uitgezonden word. Rock and Roll is een term, een levenswijze. Rock and Roll zijn de omstandigheden van muzikanten en crewleden. Deze mensen hebben een andere manier van leven en totaal andere manier van acceptatie.  Op het punt waar wij als normaal mens zouden zeggen “bekijk het maar” begint voor hen de uitdaging. Rock and Roll is ook een week lang friet en frikandellen, 3uur slaap per nacht en midden in de nacht met een vrachtwagen kapot staan op een locatie waar de ANWB nog nooit van gehoord heeft. Rock and Roll is de term die allesomvattend is voor wat muzikanten crewleden meemaken. Als je een muzikant kent, vraag hem dan maar eens naar zijn rock and roll ervaring. Meestal heb je dan een avond vol verbazingwekkende verhalen.
Wij vonden de term toepasselijk voor ons programma omdat het de muzikanten aanspreekt.”
Hoe vind je nu de perfecte band voor je feest? Dat was de centrale vraag voor radiomaker Marcel Pardon. “Vaak boek je dezelfde band als die je tijdens een feest zag waar je te gast was. En zo blijven mensen vaak hangen in een bepaalde band. Op zich niets verkeerd mee maar er is zoveel meer.. en misschien nog wel beter en goedkoper.” Het antwoord op deze vraag kwam eigenlijk hieronder…
Wat is de beste coverband van Nederland? “Ik kan na 3 jaar glashard zeggen dat de beste coverband van Nederland niet bestaat. Iedereen heeft zijn eigen wens en hierbij zoek je een band die het beste past. Deze band kun je vinden door contact op te nemen met een boekingskantoor zoals Lukassen Produkties, Meboma, Bureau voor Muziek of Viking Entertainment. Maak duidelijk je wensen kenbaar en men kan je altijd wel een goede band aanbieden. Er zijn nog veel meer boekingskantoren te vinden maar de eerdergenoemde 4 bureaus  zijn in deze regio erg actief, bekend en betrouwbaar.. Inmiddels zijn er ook een hoop websites waar coverbands zonder boekingskantoor zich verzameld hebben. 
Beuningen on Ice, wat verwacht je ervan? Het is een voorrecht om in deze sfeervolle locatie een uitzending te mogen maken. Ik woon al lang in Beuningen en draag het evenement een warm hart toe. Toen ik hoorde dat Beuningen on Ice zou doorgaan heb ik direct contact gezocht. Een locatie-uitzending met live muziek en dit ook nog eens volgens landelijke omroepnormen op de radio laten horen is een hele klus. We beschikken over de beste apparatuur en technische mensen dus het moet goed komen. Het kan niet anders dat het een hele speciale uitzending gaat worden, zowel voor bezoeker als luisteraar. 3 topbands in een prachtige omgeving! Blijf op 23 december niet thuis maar kom gezellig naar Beuningen on Ice. 
lbjee7i028w71ewteb50l991b
Marcel Pardon: www.marcelpardon.nl
Come Again www.comeagain.nl
Web FM: www.webfm.nl
Cookieinstellingen