Provinciale Staten stemmen in met gewijzigde opzet voor de Beuningse uiterwaarden

Op 28 januari 2015 hebben Provinciale Staten ingestemd met de gewijzigde opzet van het plan voor de Beuningse uiterwaarden.

Dat betekent dat het schetsontwerp nu meer gedetailleerd ingevuld kan gaan worden. Dat gebeurt door onder andere met bewoners en eigenaren in het gebied verder te gaan kijken hoe de diverse maatregelen het beste uitgevoerd kunnen gaan worden. Doel is om gezamenlijk tot een goede invulling te komen waarbij de belangen van zowel de bewoners en eigenaren als de toekomstige recreant tot hun recht komen.

Wat gaat er de komende tijd zoal gebeuren?
Binnenkort wordt het Weurtse straatje ingemeten en in kaart gebracht. De waardevolle beplanting moet behouden blijven. Projectvoortgang Het Weurtsestraatje moet een belangrijke schakel gaan vormen bij de inrichting van ”ommetjes” in het gebied.

Ten behoeve van de kamsalamanderpopulatie worden concrete locaties gezocht voor de poelen en wordt in beeld gebracht op welke wijze deze het beste ingericht kunnen worden.

Op 16 april wordt een infomiddag gehouden. De locatie is uiteraard in de Beuningse uiterwaarden. Het projectteam kan dan meer laten zien over de wijze waarop het gebied ingericht zal worden.

Bron: Nieuwsbrief Beuningse uiterwaarden (Aanmelden)

Website: beuningseuiterwaarden.nl

Cookieinstellingen