Laatste voorbereidingen voor ontmoetingsplek Kloosterhof Weurt

Foto: BNG

Op dinsdag 3 februari informeerde de gemeente Beuningen inwoners van Weurt over onder andere de laatste ontwikkelingen rondom ontmoetingsplek de Kloosterhof in Weurt. Hoewel niet alle inwoners hiervan op de hoogte waren, neemt de projectgroep voor (ver)bouw van de Kloosterhof in Weurt nu toch echt haar allerlaatste stappen voordat de (ver)bouw kan starten. Als alles volgens planning verloopt start in mei 2015 de (ver)bouw en is de ontmoetingsplek in juli 2016 klaar.

Bestemmingsplan bij Raad van State
De reconstructie en bouw van de ontmoetingsplek kan pas starten als er een omgevingsvergunning wordt afgegeven door de gemeente Beuningen. Dat mag zij pas doen als het bestemmingsplan is aangepast. Dit plan wacht momenteel op een uitspraak van de Raad van State. We verwachten deze uitspraak begin maart. Rond deze tijd is ook bekend welke aannemer de ontmoetingsplek gaat bouwen en reconstrueren.

Voorlopige planning
Als alles volgens planning verloopt kan de aannemer begin mei 2015 starten. Dan wordt eerst het oude dorpshuis gesloopt en de sporthal gerenoveerd. Het dorpshuis wordt tijdens deze periode ergens anders in Weurt gehuisvest. We vragen de aannemer de kantine en sporthal zo kort mogelijk gesloten te houden zodat sporters hier zo weinig mogelijk last van hebben. Waarschijnlijk is de sporthal vanaf september 2015 weer open en de kantine vanaf oktober 2015.
Tegelijk met de renovatie van de sporthal start ook de nieuwbouw van de school en het dorpshuis. De bouw is volgens de huidige planning eind juli 2016 gereed.

Eén ontmoetingsplek voor Weurt
Op 6 februari 2014 tekenden Stichting SCS De Kloosterhof, Stichting Oeverwal, Peuteropvang Beuningen en de gemeente Beuningen een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van één ontmoetingsplek op de Kloosterhof in Weurt met zowel basisschool, sporthal, peuterspeelzaal en ruimte voor dorpshuisactiviteiten. Ook komen er ruimtes voor zorgaanbieders zoals logopedie, psychologen en fysiotherapie. Pieter Oosterhout maakte in overleg met deze partijen het ontwerp voor de multifunctionele accommodatie.

Subsidie provincie Gelderland
De gemeente Beuningen staat onder begrotingstoezicht van de provincie Gelderland. De gemeente kan een ontmoetingsplek dus niet geheel zelf financieren. De provincie Gelderland financiert het plan mee door middel van een provinciale subsidiebijdrage.

Cookieinstellingen