Beuningen.Nieuws zoekt nieuwe redactie

Foto: Nieuws.nl

Stichting LIC (Lokale Informatie & Communicatie) heeft de afgelopen vijf jaar het lokale nieuws in de gemeente Beuningen verzorgd op deze website beuningen.nieuws.nl. De redactie, bestaande uit vrijwilligers van de stichting, stopt per 1 maart aanstaande met het plaatsen van berichten.

“We zouden nu juist ons eerste lustrum kunnen vieren”, vertelt voorzitter Malva Castelijns. “In plaats van dat te vieren gaan we juist stoppen met het verzorgen van deze nieuwswebsite. Wijzigingen bij de moederorganisatie nieuws.nl sluiten niet meer aan op hoe wij als stichting graag met het lokale nieuws bezig willen zijn. Om die reden is in december aangegeven dat we per 1 maart 2015 de werkzaamheden die wij als redactie hadden, zouden stoppen.”

“Langs deze weg wil ik een ieder die ons persberichten aanleverde of op andere wijze van nieuws voorzag bedanken. Ook de lezers die regelmatig (en vooral lang) de website bezochten wil ik bedanken. De bezoekersaantallen lieten ons zien dat lokaal nieuws leeft en dat er markt voor is. Het voedde ons enthousiasme om met het nieuws bezig te zijn. Ook de adverteerders wil ik heel nadrukkelijk bedanken. Van hen kregen we regelmatig informatie wat ook voor onze lezers interessant was. Niet onbelangrijk is het om je te realiseren dat adverteerders onontbeerlijk zijn. Zij maakten het mogelijk om de kosten van de website af te kunnen dragen. Nieuws op internet lijkt gratis maar wordt bekostigd door advertenties en wordt veelal gedragen door vrijwilligers. Die laatsten hebben mijn enorme waardering. Wij hebben als team genoten van het werk, de contacten en reacties. Mede namens hen spreek ik uit hoe jammer we het vinden dat ons werk ophoudt. Een doorstart op een eigen domein is overwogen maar door een concurrentiebeding in het contract kunnen we gedurende een jaar geen lokaal nieuws op internet verzorgen. Een jaar is zo om, wie weet komen we dan alsnog terug.”

Nieuws.nl is vanaf december op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder voor Beuningen maar heeft die nog niet gevonden. Heb jij belangstelling hiervoor dan kun je via deze link meer informatie vinden.

Cookieinstellingen