Wereldwijd Zaaiproject met 99.999 MensBloemen

Foto: wikimedia.org/Pepeyn Langedijk

Kunstenaarsduo Adelheid & Huub Kortekaas viert dit jaar 50 jaar het Leven als Kunstwerk met de uitnodiging aan de wereld om samen het kunstwerk ‘Welke Bloem ben Jij?’ in 11 talen mee uit te zaaien.  Het is een ludieke oproep om mensen te verbinden en elkaar te inspireren tot een mooiere en vreedzame multiculturele samenleving.

Kick-off

Op 28 mei om 11.00 uur overhandigt Jochem van Gelder de eerste enveloppen met 99 MensBloemen “Welke Bloem ben Jij?” aan 33 kinderen en aan Carol van Eert, burgemeester van de gemeente Beuningen. Deze overhandiging is de start van het wereldwijd verspreiden van 99.999 Bloemen over de wereld; digitaal via social media en per post.

Waarom een Bloem?

Adelheid en Huub zien de mens als unieke Bloem op de ‘Wereldakker’ aarde. Al sinds 1991 zaaien zij kleine gouden Kiemplantjes aan bijzondere mensen die wereldwijd een belangrijke rol spelen in het veranderend bewustzijn. Zo ontvingen o.a. Moeder Theresa, Nelson Mandela, Sister Yajanti, de Dalai Lama en Michael Gorbatsov al deze kiemplantjes van verbinding uit de Wereldakker: The Unifying Spiritual Field of the World

Overzichtstentoonstelling Welke Bloem ben Jij?

Alle weekenden van juni en de eerste twee van juli opent De Tempelhof tussen 10.00 en 17.00 uur haar poorten voor belangstellenden. De Tempelhof is het levenswerk van Adelheid & Huub Kortekaas; een totaal-kunstwerk, de verbeelding van het spanningsveld tussen natuur en cultuur, economie en spiritualiteit, Oosters en Westers denken, tussen individu en maatschappij.

Publiceren jullie mee om met Which Flower are You? de wereld een beetje mooier te maken?

De Tempelhof by Huub & Adelheid Kortekaas

Cookieinstellingen