Gezond aan de Waal

Foto: publiek domein

Gezond en gelukkig leven willen we allemaal. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Wat doet u om gezond en gelukkig te kunnen leven? En waarom lukt dat wel of waarom lukt dat (soms) niet? Heeft u ideeën hoe we dit in de Beuningse samenleving voor elkaar kunnen krijgen? Kom dan naar de bijeenkomst Gezond aan de Waal.

Gezond aan de Waal

In de gemeente wordt van alles georganiseerd op het gebied van preventie. Denk aan de fitkuur, stoppen met roken, bewust wonen, ondersteuning mantelzorgers en valpreventie. Maar we weten dat veel inwoners,  bedrijven en verenigingen in Beuningen hier ook ideeën over hebben. Deze avond is een mooie gelegenheid om dit kenbaar te maken en ideeën met elkaar te delen. Als men elkaars passies en behoeften kent en deelt kunnen we daar als gemeenschap ons voordeel mee  doen. Burgers en professionals kunnen dan samenwerken en gezamenlijk naar vernieuwende en inspirerende antwoorden zoeken. Het thema Gezond aan de Waal is onderverdeeld in onderstaande onderwerpen die sámen relevant zijn voor een gezond en gelukkig leven.

  • Voeding
  • Bewegen
  • Zingeving
  • Ontmoeten

We horen graag welke ideeën en vragen u heeft over deze onderwerpen. Wat spreekt u aan, welke kansen ziet u in Beuningen en wat zou uw bijdrage daarin kunnen zijn?

Programma

19.00     Ontvangst in MFA ’t Hart (Den Elt 17, 6644 EA, Ewijk)
19.30     Opening door nieuwslezer Rob Trip
19.40     ‘Kijk op positieve gezondheid’ Joop de Vette – Huisarts
20.00     De werkelijkheid in beeld: feiten en cijfers over de gezondheid in Beuningen
Barbara de Meijer – Gezondheidsmakelaar GGD
20.25     Inzoomen op de thema’s voeding – bewegen – zingeving –  ontmoeten
Initiatiefnemers gaan inspirerend en interactief met u in gesprek over de thema’s
21.15     Vanuit de thema’s komen tot een gezamenlijke droom voor Gezond aan de Waal
21.30     Voor iedereen een drankje in de foyer

Wie neemt u mee?

Gezondheid is van ons allemaal. Veranderen doen we samen, dus komt u natuurlijk niet alleen naar deze avond. Het verzoek is om iemand mee te nemen. Bijvoorbeeld iemand die bij u in de straat woont, iemand die in Beuningen woont, een lid van uw vereniging of een cliënt. Ga het gesprek aan en vraag iemand mee te denken over een gezond en gelukkig Beuningen!

Aanmelden

Het is fijn als iedereen zich aanmeldt voor deze avond. Geef uw naam en de naam van degene die u meeneemt door aan Perspectief via [email protected] of telefoonnummer 024-6750939.

Datum: dinsdag 02 juni, 2015 van 19:00 tot 21:30

Locatie: MFA ´t Hart in Ewijk

Cookieinstellingen