Dit weekend: zon, warmte, regen en onweer

Foto: publiek domein

Het einde van de meteorologische zomer is in zicht. Dit weekend kunnen we op hoge temperaturen rekenen. Zondag wordt het zelfs tropisch warm in het zuidoosten.

De zon schijnt zaterdag en zondag volop, maar het hele weekend zonnen zit er niet in. Wie zaterdagnacht, zondagochtend (voornamelijk in het noorden) en ook maandagnacht binnen kan blijven, moet dat vooral doen. Er trekken dan stevige regen- en onweersbuien over het land, meldt Weeronline.nl. Plaatselijk kan hierdoor veel regen vallen, waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Zondagavond is er ook kans op hagel en windstoten tot ongeveer 90 km/uur.

De komende dagen kunnen we hoge temperaturen verwachten. Zaterdag loopt de temperatuur op naar 21 graden op de Wadden, 24 in Utrecht tot 26 in Limburg. Zondag loopt het kwik op tot 23 graden in het noordwesten, 25 graden in Amsterdam tot 31 graden in Maastricht. Maandag is het moeilijk te voorspellen hoe warm het wordt vanwege buien, maar vooral in het binnenland kunnen we vermoedelijk rekenen op maxima van 25 graden of meer.

Met middagtemperaturen van 17 tot 19 graden wordt dinsdag de meteorologische herfst ingeluid. We kunnen die dag wolken, zon en buien verwachten.

Cookieinstellingen