Netflix brengt food fans aan de kook

Foto: publiek domein

Foodies opgelet! In de keuken staan is fijn, maar inspiratie opdoen voor gerechten is soms nog veel leuker. Wij hebben de meest inspirerende Netflix-series en documentaires die zich met koken en eten bezighouden op een rijtje gezet. Popcorn erbij en streamen maar!

Chef’s Table

Wegdromen bij de lekkerste culinaire recepten doe je bij Chef’s Table. In de Netflix Original-serie Chef’s Table kun je genieten van zes afleveringen met elke keer een andere internationale culinaire chef in de hoofdrol. Bij deze serie neem je een kijkje in de keukens van deze koks en laten ze de meest creatieve recepten zien.

The Mind of a Chef

Producer en presentator Anthony Bourdian gaat in The Mind of a Chef op zoek naar de creatieve en artistieke inspiratiebronnen van internationale culinaire chefs. In de drie seizoenen van deze serie maak je elke keer kennis met een nieuwe geniale kok. Na het kijken van de 48 afleveringen kun je aan niets anders meer denken dan eten.

Fat, Sick & Nearly Dead

De documentaire Fat, Sick & Nearly Dead gaat over de Australische Joe Cross die graag iets wil doen aan zijn overgewicht. Hij besluit 60 dagen lang alleen fruit- en groentesapjes te drinken. Met zijn slowjuicer in de achterbak vertrekt hij naar Amerika om mensen te inspireren. Op Netflix is ook een deel twee van deze documentaire te vinden. Misschien krijg je niet heel erg veel zin om de keuken in te duiken na deze documentaire, maar intrigerend is het wel!

Cooked

Was je fan van Chef’s Table? Goed nieuws! De nieuwe serie Cooked van bestsellerauteur Michael Pollan verschijnt vanaf 19 februari op Netflix. Deze serie gaat in op verschillende manieren van voedsel bereiden en kijkt naar de culturele en evolutionaire gevolgen van deze kookmethoden op onze gezondheid. De serie zal bestaan uit vier afleveringen die zijn verdeeld in de thema’s water, vuur, aarde en lucht.

Cookieinstellingen