Wielrenners Giro d’Italia arriveren in Gelderland

Foto: publiek domein

Een aantal wielrenners dat meedoet aan de Giro d’Italia is gearriveerd in Gelderland. De renners starten vrijdag 6 mei 2016 in Apeldoorn met de tijdrit en de dagen daarna zijn er 2 etappes waarbij het parcours door de hele provincie gaat.

Voorbereidingen in volle gang

De komende dagen zijn de voorbereidingen voor de Giro in volle gang. Podia worden opgebouwd in verschillende steden, waaronder in Apeldoorn. Daar vindt vrijdag de tijdrit plaats als start van de Giro d’Italia. Op woensdag blikken verschillende wielerploegen vooruit in de media. Een aantal wielrenners uit de ploeg van Giant-Alpecin, waaronder de bekende wielrenner Tom Dumoulin, fietst op 4 mei een ‘Bike ride’ van 30 kilometer door Otterlo en Ede. Zo bezoekt de ploeg het Kröller-Müller Museum en fietst daarna een deel van de route die zij op 7 mei ook gaat fietsen.

Bereikbaarheid

Het evenement is gratis toegankelijk. Langs de routes kun je aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag de wielrenners voorbij zien flitsen. Veel provinciale wegen en dorpen en steden zijn minder goed bereikbaar deze dagen. Kijk op de website van Giro Gelderland voor de activiteiten rond de Giro d’Italia en hoe het evenement te bereiken is.

Meedoen

Wilt u alvast een voorproefje van de Giro d’Italia? Op 4 mei is er ruimte voor maximaal 300 amateur-wielrenners om mee te rijden met de ploeg van Giant-Alpecin. Wilt u meedoen? Meldt u dan aan bij team Giant-Alpecin (de website is Engelstalig). Op vrijdag 5 mei 2016 kunnen mensen vanaf 12.00 uur gratis de start bijwonen van de tijdritten in Omnisport (Apeldoorn), aanmelden hiervoor is niet nodig.

Cookieinstellingen