Natuurwandeling in Weurt

Foto: Dijkmagazijn

Zondagochtend 5 juni nodigt Het Dijkmagazijn iedereen uit voor een wandeling langs de oevers van de Weurtse Plas en de Waal. De gids kent dat gebied op zijn duimpje en weet er de mooiste plekjes en vondsten aan te wijzen.

Vanaf de dijk is er fraai uitzicht over de Weurtse Plas. Maar de Waal is er amper zichtbaar. Om te zien wat er achter de plas ligt gaan we door het natuurgebied lopen. Grote kans dat we de Konik-paarden tegen komen. En wie wil horen wat globaal de nieuwe plannen zijn met het Weurtse Straatje is ook welkom. De wandeling is niet zo lang, ongeveer 2 kilometer. En we staan regelmatig stil om bijzondere plaatsen en vondsten te bekijken. Dus voor wie niet zulke lange afstanden kan lopen is dit een ideale wandeling. Het gebied is ook minder ruig dan het vanaf de dijk lijkt: de paarden hebben met hun routes paadjes uitgesleten tussen de planten. Trek stevige schoenen aan. Voor wie wil is er na afloop nazit in ’t Centrum.

Natuurwandeling in Weurt, zondag 5 juni, 10.30-12.00 uur. Kosten volw. 5,50, kind 4,50 (incl. consumpties). Start: ’t Centrum, Past. Van de Marckstraat 7, Weurt. Reserveren kan via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.

Cookieinstellingen