Achtervolging dwars door Beuningen zaterdagavond

Foto: politie.nl

BEUNINGEN, 28 mei 2016 – Zaterdag avond rond 19.30 uur was het even onrustig in Beuningen. Op dat moment was er een achtervolging gaande dwars door Beuningen.

Agenten wilden op de Broekstraat in Nijmegen een witte BMW controleren. De bestuurder van dit voertuig negeerde echter het stopteken en gaf vol gas. Hierop werd de achtervolging ingezet en reed men via de Elsenpas en Wilhelminalaan Beuningen binnen. Daarbij werden zeer hoge snelheden gehaald en de bestuurder van de BMW deed er alles aan om weg te komen. De agenten verloren het voertuig even uit het oog op de Wilhelminalaan maar werden weer de goede kant op gewezen door een getuige.

Een van de wijkagenten hoorde via de portofoon van deze achtervolging en reed richting de Wilhelminalaan. Op de rotonde met de van Heemstraweg kwam hij de BMW tegen en probeerde het voertuig tot stoppen te dwingen. De bestuurder van de BMW zag toch kans om te ontkomen en de achtervolging ging verder richting Nijmegen. Wederom met hoge snelheid en gevaarlijke inhaalacties van de bestuurder van de BMW.

Nadat de bestuurder bij de sluis Weurt, tegen het verkeer in, de rotonde had genomen reed men Nijmegen weer in. Daar ging de achtervolging nog enkele kilometers door tot de BMW definitief uit het zicht van de collega’s verdween.

Uiteindelijk is deze auto wel weer, verlaten, aangetroffen en in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen waarom de bestuurder er vandoor ging. 

Cookieinstellingen