Dar: koop niet te veel restafvalzakken

Foto: Dar

Per 1 januari 2017 start de gemeente Beuningen een nieuwe manier van afval inzamelen. We noemen dit omgekeerd inzamelen, omdat we het restafval niet meer bij u thuis ophalen. De afvalsoorten die we als grondstof kunnen hergebruiken zoals plastic+, gft-afval en oud papier en karton halen wij wel zoveel mogelijk aan huis op.

Als u alle afvalsoorten goed scheidt, dan houdt u nog maar heel weinig restafval over. Deze kleine hoeveelheid restafval kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week zelf wegbrengen naar een ondergrondse container bij u in de wijk.

Koop niet te veel restafvalzakken

De blauwe restafvalzakken en -container verdwijnen. Het beetje restafval dat u na het scheiden overhoudt, brengt u naar een ondergrondse restafvalcontainer. Maakt u nu gebruik van de betaalde blauwe restafvalzakken? Koop dan niet te veel zakken meer.

Toch restafvalzakken over?

De blauwe restafvalzakken die u aan het einde van het jaar over heeft, levert u in december 2016 en januari 2017 in bij de gemeentewerf, Van Heemstraweg 95 in Beuningen. U krijgt dan de kosten van de restafvalzakken terug.

Lees ook:

Cookieinstellingen