Reinigen en inspecteren vrijvervalriolering

Foto: Publiek Domein

In september start Tolhuis Rioolinspecties met het reinigen en inspecteren van de vrijvervalriolering in verschillende gebieden in Beuningen en Weurt. De werkzaamheden duren ongeveer 6 tot 8 weken. Minimaal drie dagen voor de werkzaamheden bij u in de buurt starten, ontvangt u een brief van Tolhuis Rioolinspecties met meer informatie.

  • Beuningen: delen van wijk De Heuve, bedrijventerrein De Schoenaker en Shoppingpark de Heuve
  • Weurt: bijna alle straten

Werkzaamheden

Het reinigen gebeurt met een hogedrukwagen, het inspecteren met een zelfrijdende robotcamera die filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis maakt. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur.

Tijdens het reinigen kan er overlast ontstaan. Er is een kleine kans dat er door luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. Maar u kunt wel maatregelen nemen om eventuele overlast te beperken. Wij raden u aan om openingen af te dichten met de bijbehorende stop, of er een doekje of dweil neer te leggen en de deksel van uw toilet te sluiten en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.

Verkeershinder

De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren, verplaatsen zich regelmatig en staan daardoor kort op één plaats. Tijdens de werkzaamheden kunnen de straat/meerdere straten tijdelijk (gedeeltelijk) geblokt zijn voor het verkeer.

Niet parkeren boven putdeksels

Een aantal putdeksels ligt op plekken waar geparkeerd wordt. Wij vragen u om geen voertuigen te parkeren boven putdeksels. Deze zijn herkenbaar aan de stalen deksels van ongeveer 60×60 cm in de straat, trottoir, parkeerplaats of tuin.

Informatie

Met de uitvoeringsvragen kunt u op werkdagen contact opnemen met Tolhuis Rioolinspecties via telefoonnummer 0492-34 31 06/ buiten kantooruren op het storingsnummer 06-51 04 98 53. Meer algemene informatie over riolering kunt u vinden op de publiekssite van de Stichting Rioned, www.riool.info.

Cookieinstellingen