Tweede informatieavond over Syrië

Foto: Stichting Perspectief

De informatieavond over Syrië op maandag 26 september is VOL. Er komt eenzelfde avond op dinsdag 8 november aanstaande van 20:00 tot 22:00 uur.

Programma

Vluchtelingenwerk Oost Nederland en Stichting Perspectief organiseren dinsdag 8 november een informatieavond over Syrië in Theater de Molen in Beuningen. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op gebruiken, gewoonten, tradities en het dagelijks leven in de Syrische maatschappij. De avond is gratis en iedereen is van harte welkom.

De eerste inleider is Dick Douwes, hoogleraar Geschiedenis van het Midden-Oosten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dick is sinds de jaren ’70 regelmatig in Syrië geweest voor onderzoek en heeft er ook gewoond. Hij zal vertellen over zijn ervaringen als Nederlander in het dagelijks leven in Syrië.

Moataz Aouf is een Syrische bankier die twee jaar geleden naar Nederland gevlucht is. Hij geeft een korte inleiding over Syrië en zal vertellen over zijn ervaringen in Nederland en de cultuurverschillen die hij tegenkomt.

Elissar Eliwi studeerde Engelse literatuur en was werkzaam bij een internationale non-gouvernementele organisatie. Zij zal ingaan op genderverschillen tussen Syrië en Nederland en de positie van de vrouw in Syrië.

Murhaf Alkurdy was archeoloog in Syrië en werkzaam bij het Nationaal Museum in Aleppo. Hij is gespecialiseerd in geschiedenis en zal kort iets over de rijke geschiedenis van Syrië vertellen en laten zien.

Mais Arab, voormalig directiesecretaresse aan de kunstacademie in Aleppo, neemt samen met de andere sprekers plaats in het panel. Na de pauze zal het panel uitgebreid ingaan op vragen van het publiek.

Aanmelden

Aanmelding is noodzakelijk bij: [email protected] of 024 6750939.

Locatie: Theater de Molen, Molenstraat 54 in Beuningen.
Inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee.
Gratis entree,  Info: [email protected]

Cookieinstellingen