Beuningen organiseert informatiemarkt ‘Bewust ouder worden’

Foto: BNG

De gemeente Beuningen houdt op zaterdag 15 oktober 2016 voor de derde keer een informatiemarkt rondom het thema ‘Bewust ouder worden’. De markt heeft als doel inwoners te stimuleren na te denken over hun toekomst en de mogelijkheden om deze zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de informatiemarkt maken de bezoekers kennis met uiteenlopende mogelijkheden voor bewust wonen en bewust leven.

De markt vindt plaats in het gemeentehuis van Beuningen. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.30 uur. De informatiemarkt laat inwoners van de gemeente Beuningen kennismaken met bedrijven en organisaties die hen kunnen bijstaan in dit proces. Zo worden inwoners zich bewust van de diensten die voor hun situatie van toepassing zijn. Daarnaast verstrekken deskundigen informatie over zaken als het verhogen van het wooncomfort in huis en het gezond leven als oudere.

Wat is er te doen?

Meer dan 40 bedrijven en organisaties, waaronder thuiszorgorganisatie en fysio- en ergotherapeuten, presenteren zich. Ze geven tips, adviezen, presteren hun diensten en demonstreren producten. Bezoekers kunnen een valtest doen of de nieuwste technische snufjes voor in huis ontdekken. Tijdens de informatiemarkt is informatie te vinden over vrijetijdsbesteding, energiebesparing, preventie en gezondheidszorg. Verder staan adviseurs van het project Bewust Wonen klaar om samen met bezoekers een huistest door te nemen zodat duidelijk wordt op welke punten hun woning kan worden aangepast om deze beter geschikt te maken voor de toekomst. De entree is gratis.

Bewust wonen

De informatiemarkt maakt deel uit van het project ‘Bewust wonen’, een initiatief dat inwoners aan het denken zet om over hun woonsituatie nu, en in de toekomst. Het is belangrijk dat zij hun woning bijtijds aanpassen, zodat problemen of gevaarlijke situaties voorkomen worden. Met een bezoek van een vrijwillige woonadviseur of via een huistest op internet lopen inwoners hun huis na op toekomstige problemen.

Cookieinstellingen