Definitief plan voor de speelplekken

Foto: publiek domein

De gemeente heeft nieuw beleid voor spelen in de openbare ruimte. Zoals u misschien weet, is er minder geld voor speelplekken in de openbare ruimte en moet ruim de helft van het aantal speelplekken verdwijnen. Afgelopen zomer dachten 185 inwoners, waaronder 40 kinderen, met ons mee over de keuze: welke speelplek blijft en welke komt te vervallen? Deze inbreng heeft geleid tot verschillende aanpassingen in het plan.

De basisvoorziening spelen

Het college van burgemeester en wethouders stelde 22 november 2016 voor elke kern een basisvoorziening spelen vast. Dat wil zeggen dat het college heeft beslotem welke speelplekken blijven. U bekijkt de plannen voor de dorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen via www.beuningen.nl/speelbeleid.

Informatiebijeenkomst voor bewoners die willen helpen

Voor alle bewoners die tijdens de dorps- en wijkbijeenkomsten aangaven interesse te hebben om een handje te helpen, wordt er begin 2017 een informatiebijeenkomst gehouden. Zij worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. De gemeente gaat dan met geïnteresseerden in gesprek over wat bewoners zelf kunnen of willen doen om een speelplek veiliger of leuker te maken. Ook krijgen geïnteresseerden informatie over wat erbij komt kijken om een speelplek van de gemeente over te nemen.

Cookieinstellingen