Foto expositie van 12-jarige kunstenaar in het Molenhuis

Foto: Jobke van de Vijver

Jobke van de Vijver is de jongste kunstenaar, die ooit in het Molenhuis heeft geëxposeerd. Jobke is 12 jaar oud en is begonnen met fotograferen toen ze ongeveer 7 was. Toen kreeg zij haar eerste echte fototoestel.

Vooral op vakantie maakte ze veel foto’s van bloemen, de zon, de zee en mensen. Ze vindt fotograferen fijn omdat ze dan in de natuur kan zijn. Ook vindt ze het leuk om vast te leggen waar ze is geweest en wat ze heeft gezien. Van haar oom Bert (van den Dungen) heeft zij geleerd hoe om te gaan met haar fototoestel en over fotocomposities.

Fotograaf Ger Loeffen heeft ervoor gezorgd dat ze in het Molenhuis haar expositie mag houden. Hij heeft al eerder een mooi artikel over haar gemaakt in “Dit is Beuningen.” Jobke heeft heel lang met een iPhone 5s gefotografeerd. Met Sinterklaas heeft ze een opzetlens voor de iPhone gekregen waarmee ze macrofoto’s kan maken. Nu heeft ze ook een digitale fototoestel (Panasonic Lumix DMC TZ70.) Ze heeft dit fototoestel gekocht omdat deze heel goed kan inzoomen. Dat vindt ze het allerleukst om te doen.

Alle foto’s voor deze expositie zijn dit jaar genomen. Het zijn natuurfoto’s, foto’s van steden en foto’s van ogen. Ze zijn allemaal gemaakt met de iPhone. De foto met de veer vindt Jobke zelf het mooist. Dit is, voor haar, ook haar eerste “echte” foto.

Jobke wil later van fotografie haar werk maken. Wat ze ook zou willen, is de wereld rond reizen om wilde dieren te fotograferen. Ze wil zich in de toekomst graag verbeteren met de composities. Ze vindt het bijzonder om hier te exposeren!

Van 9 januari tot 20 februari exposeert Jobke van de Vijver in het Molenhuis.

De expositie is te zien tot 20 februari 2017. Het Molenhuis is geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en bij theatervoorstellingen.

Cookieinstellingen