Groente-, fruit-, en tuinafvalinzameling in de winter

Foto: Beuningen Nieuws

Het wordt weer kouder. De Dar geeft u graag tips voor groente-, fruit- en tuinafvalinzameling  (gft-inzameling) in de winter. Neem tijdens vorstperiodes genoeg maatregelen om aanvriezen van uw gft-afval te voorkomen. Zo kan de Dar uw gft-afval ook in de winter goed inzamelen.

  • Zet uw gft-container binnen of op een beschutte plek en pas op de inzameldag voor 07.30 uur buiten.
  • Als uw gft-container leeg is, kunt u een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot gedeelte het vastvriezen.
  • Laat het natte groente- en fruitafval, theezakjes en koffiefilters uitlekken voordat u het in uw
    gft-container doet. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
  • Let op: Doe geen zout of antivriesmiddel in uw gft-container om vastgevroren afval te ontdooien. Hierdoor kan het gft-afval niet hergebruikt worden als grondstof voor bijvoorbeeld compost.

Ook uw keukenafval bij het gft!

In de gemeente Berg en Dal scheidt 81% van de inwoners al hun gft­afval. Daarmee zijn we heel goed op weg, maar het kan nóg beter. Wist u dat gft­afval niet alleen groente­, fruit­ en tuinafval is? Oók keukenafval zoals etensresten en theezakjes mogen bij het gft­-afval. Dit keukenafval komt nog vaak niet in het gf-t­afval terecht. Dat is zonde. Hoe meer gft­afval, hoe beter. Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval. Dit wordt weer gebruikt als grondstof voor compost of groengas.

Let op: doe geen plastic verpakkingsafval of glas bij het gft­afval, want vervuild gft­afval kan de Dar minder goed recyclen.

Alles over gft-afval

Alles over gft-afval vindt u hier. Op deze pagina vindt u bijvoorbeeld tips om uw keukenafval te scheiden en een overzicht van wat u wel en niet bij uw gft-afval mag doen.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie over afval neemt u contact met de Dar op.

Cookieinstellingen