Voorkom inbraken in sleutelkastjes met deze tips

Foto: YouTube

Helaas ziet de politie de laatste tijd regelmatig dat hulpbehoevende mensen met een sleutelkastje het slachtoffer worden van inbraak in de woning. Hierbij wordt het sleutelkastje, welke buiten aan de muur of in het appartementencomplex hangt, opengebroken. Dit openbreken is binnen een aantal seconden gebeurd.

Er is natuurlijk een reden dat deze mensen een sleutel in het kastje hebben hangen: dit is omdat zij zorg nodig hebben. Het is dan ook ontzettend laf en laag van de daders om hier zo’n misbruik van te maken.

Binnenkort komt er een sleutelkastje op de markt met een politiekeurmerk. Helaas is deze nu nog niet te koop.

Tot die tijd een paar tips:

  • Zorg ervoor dat waardevolle spullen bij kinderen of ergens anders zijn opgeborgen.
  • Mocht er bij u s nachts geen thuiszorg komen en maakt u geen gebruik van een alarmknop voor de thuiszorg, zorg er dan voor dat de sleutel uit het kastje is en laat het kastje open staan.
  • Hangt er geen sleutel in het kastje laat het kastje dan open staan.
  • Blijf alert en als u iets ziet wat u niet vertrouwt bel dan ALTIJD de politie!

Woont u in een appartementencomplex, zorg er dan voor dat er niemand met u mee loopt het complex in. Wacht tot de evt. toegangsdeur in het slot is gevallen.

Weet dat de inbraken bij de politie zeer hoge prioriteit heeft en de politie er alles aan probeert te doen om de daders te pakken. Dit kan de politie helaas niet alleen. Zij hebben uw hulp nodig om op het juiste moment op de juiste plaats te kunnen zijn.

Achter de schermen is de politie samen met de betrokken ketenpartners hard aan het werk aan een veiliger oplossing voor de sleutelkastjes. Helaas is dit niet iets wat binnen een week gerealiseerd is.

Dus nogmaals, ziet u iets verdachts? Twijfel niet en bel 0900-8844 of bij spoed 112. Beter een keer teveel bellen; de politie is toch 24/7 in dienst!

Cookieinstellingen