Uitslag Beuningse Sportprijs bekend

BEUNINGEN, 4 januari 2013 – Donderdagavond zijn, in de wintertuin van Beuningen On Ice, de Sportprijzen Beuningen 2012 uitgereikt.

BEUNINGEN, 4 januari 2013 – Donderdagavond zijn, in de wintertuin van Beuningen On Ice, de Sportprijzen Beuningen 2012 uitgereikt.

Hoogst geeïndigd in de categorie ‘Aankomend talent’ is Demis van Doorn. De Beuningse ‘Epke Zonderland’ heeft weliswaar op dit moment te kampen met blessures maar heeft afgelopen zomer op het NK-turnen in Rotterdam nog twee medailles behaald. Demis bedankte met name zijn ouders voor de vele kilometers die  zij maken om hem naar de trainingen in Eindhoven te brengen.

nvqwid8sgep0wckixix48qesb

De prijs van Sportman Beuningen 2012 ging naar Bram Vennemans, strafbalspeciallist bij Heren 1 van Mixed Hockey Club Beuningen. In oktober maakte hij nog zijn honderste doelpunt voor het team. Het team dat ook voor sportploeg van het jaar genomineerd is en waarmee Bram in juni kampioen geworden is in de tweede klasse.

p3swe3cwcmh8miwt6065ozmrl

Voordat er verder gegaan werd met de bekendmaking van de Sportvrouw en de Sportploeg van het jaar was er nog een optreden van Harry Straten. Een van de hockeyheren en drie dames van Cadans bleken snel enthousiast in zijn achtergrondkoor plaats te willen nemen. Dat zij niet alleen sporttalent hebben is in het volgende filmpje  te zien.

Nadat de beentjes van de vloer geweest zijn ging het programma verder.

In de categorie Sportvrouw Beuningen 2012 mocht Marjolein Buis voor de derde keer op rij de prijs aannemen. Op 8 september 2012 wist Marjolein samen met Esther Vergeer een gouden plak binnen te halen tijdens de Parralympics. Marjolein liet weten deze Beuningse Sportvrouw benoeming extra te waarderen omdat het een prijs is waarvoor ze het tegen ‘valide sporters’ op moest nemen. “Als totaal van elkaar verschillende sporters zoals bijvoorbeeld hockeyers en zwemmers het tegen elkaar op moeten nemen, dan kunnen ook net zo goed gehandicapte sporters het tegen andere sporters opnemen. Het gaat per slot om de prestatie als persoon of team waar de waardering voor uitgesproken wordt. Ik ben hier heel blij mee.”

hr2fsaxn2n02qn2bgb29qts6m

In de laatste categorie, Sportteam van het jaar werd het Senioren team van synchroonzwemclub Cadans, net als in 2010, tot winnaar uitgeroepen. De jury liet weten dat het verschil tussen nummer één en nummer twee, de heren van het eerste team van Mixed Hockey Club Beuningen, slechts 24 stemmen bedroeg.

Alle winnaars samen op het podium
na0yd5v3do1j8lwe2q6h4rzzj

In totaal zijn er 2.495 stemmen via de site van Beuningen Sportief binnengekomen. Een onafhankelijke vakjury van oud-sporters uit  Beuningen hebben basis van diverse criteria de nominaties geindexeerd. Dit samen met de online stemmen hebben geresulteerd in de volgende uitslag:

Sportvrouw
1. Marjolein Buis
2. Anka Hendriks

 

Sportman
1. Bram Vennemans
2. Fabian van de Wielen

 

Sportploeg ( verschil tussen de nummer 1 en 2 is marginaal)
1. Cadans
2. Heren Hockey
3. v.v. Ewijk 1

Aankomend Talent (verschil tussen 1 en 2 is marginaal)
1. Demis van Doorn 1
2. Laura Aarts
3. Adriana Vasilakis

Met dank voor de foto’s aan photop.nl

De stichting Beuningen Sportief zet zich in voor een sportief Beuningen door actief activiteiten te initiëren en te ondersteunen. De stichting wordt ondersteund door o.a.: Gemeente Beuningen, sponsors, Ondernemersvereniging Beuningen, Harten 4 groep, de Beuningse sportverenigingen en de basisscholen van de gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen