Ruime overwinning Ewijk C2

Op maandag 14 april 2014 speelde Ewijk C2 de inhaalwedstrijd tegen SVO C1 uit in Ooij. SVO staat onderaan de ranglijst van deze competitie, maar dat wil in deze competitie niets zeggen. De jongens kregen twee opdrachten mee: winnen en aan het doelsaldo werken. Het doelsaldo kan in deze competitie nog wel eens doorslaggevend worden.Eerste helft (0-2)
Er stond een straffe wind over het veld en gedurende de gehele eerste helft hadden de jongens hier last van. Zij hadden de wind in de rug en als je dan spelers diep wilt aanspelen dan wil zo een bal nog wel eens onhaalbaar zijn gelet op de snelheid die de bal meekrijgt. Ewijk pakte vanaf de aftrap het initiatief en SVO probeerde mee te voetballen, maar beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen. Na een minuut of tien was het dan eindelijk raak. Een actie over links werd door een Ewijk aanvaller met de hak (!) binnengewerkt: 0-1. De druk van Ewijk nam alsmaar toe en meer doelpunten konden niet uitblijven. Toch trof Ewijk nog maar eenmaal doel in deze eerste helft. Uit een corner wist Ewijk de bal over de lijn te frommelen: 0-2.

Tweede helft (1-7)
In de tweede helft hadden de jongens de wind tegen, hetgeen het spel juist ten goede kwam. Na ongeveer 7 minuten spelen werd de mid-mid vrijgespeeld en zijn uithaal vloog prachtig in de kruising binnen: 0-3. Ewijk kreeg nu kans op kans. De rechterspits kreeg even later een vrije doorloop na een steekpass en rond prima af: 0-4. Na dit doelpunt ging het snel met de score. In korte tijd scoorde Ewijk drie keer en liepen zij uit naar 0-7. Het slotakkoord kwam van SVO dat een vrije trap van grote afstand en gedragen door de wind binnenschoot: 1-7.

Ewijk boekte deze dag een ruime en verdiende overwinning op SVO en en passant werd het doelsaldo ook goed opgekrikt. Nog drie finales te gaan en dan is bekend wie zich kampioen mag noemen in deze spannende competitie. Er doen nog 5 teams mee, waaronder Ewijk C2.

Foto/tekst: Maickel Pouwels