Geen loon naar werken voor Ewijk C2

Afgelopen zaterdag, 19 april 2014, stond de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma van de C2:de halve finale in de strijd om de KNVB Beker. Aangezien Ewijk C1 in de andere halve finale speelde zou een bekerfinale Ewijk C1 – Ewijk C2 mogelijk zijn. Beide teams moesten dan wel winnen.De tegenstander die Ewijk C2 had geloot was, op papier althans, een hele zware: Arnhemia C1. Dit team was ongeslagen, zonder een wedstrijd te verliezen of gelijk te spelen. Ze waren in hun 2e klasse kampioen geworden met een indrukwekkend doelsaldo van ruim meer als 150 doelpunten voor en slechts 10 tegen. De jongens waren dus gewaarschuwd.

Eerste helft (1-1)
Om 13.00 uur werd in Arnhem afgetrapt voor de wedstrijd. Arnhemia was in de beginfase de betere ploeg en Ewijk hanteerde veelal de lange bal, waarbij de spitsen niet altijd konden worden bereikt. Echt grote kansen werden niet gecreëerd door beide teams. Gaandeweg de eerste helft kreeg Ewijk meer grip op de wedstrijd. De duels werden meer en meer gewonnen en Arnhemia had moeite met de fysiek sterke Ewijkse ploeg. Toch was het rond de 25e minuut raak voor Arnhemia. De bal werd door de Ewijkse doeman (Tygo) niet goed weggewerkt en belandde uiteindelijk via de kluts achter de verbouwereerde keeper: 1-0. Ewijk liet het hier niet bij zitten en gingen door met hun goede spel. Niet veel later werd een Ewijkse aanvaller (Casper) vrijgespeeld op links. Na een goede actie gaf hij hard voor op zijn inkomende medespeler (Mike), die de bal keurig in de hoek schoof: 1-1. Een keurig verzorgd velddoelpunt van Ewijk en de verdiende gelijkmaker. Vlak voor rust kregen beide teams nog een goede kans. Een schot op grote afstand op het doel (Job), werd door de keeper uit de bovenhoek gewerkt. Bij een corner van Arnhemia werkte de verdediging (Koen) met het hoofd de bal uit de doelmond.

Tweede helft (2-2)
De tweede helft kende een goede start van Ewijk. De tegenstander werd goed vastgezet en de duels werden gewonnen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft werd een Ewijkse aanvaller (Casper) op links de diepte ingestuurd na een prachtige diepe pass van de ingevallen Bas. De aanvaller (Casper) gaf hard en laag voor op de inkomende collega aanvaller (Luc), die vervolgens de bal in tweede instantie voorbij de keeper speelde: 1-2 voor Ewijk. Een prachtig doelpunt en het harde werken werd op dat moment ook beloond. Arnhemia was wat van slag en Ewijk stond sterk te spelen. Niets wees er op dat Arnhemia zou scoren en toch gebeurde het.

In de 14e minuut mocht een speler van Arnhemia vanaf rechts een actie maken waarbij niemand van Ewijk deze speler afstopte. Dit bleek een cruciale fout, want de speler kon de bal hierdoor in de hoek krullen: 2-2. Hierna braken 20 spannende minuten aan. Beide teams gingen voor de winst, waarbij Ewijk nog de beste kans kreeg (helaas net buitenspel). Het harde werken eiste zijn tol en de krachten vloeiden weg, doch ook Arnhemia kon weinig meer inbrengen. Zodoende eindigde deze spannende halve finale in een 2-2 gelijkspel.

Strafschoppen (4-3)
Omdat er toch een winnaar uit de strijd moest komen, brachten penalty’s de beslissing. Hierin was Arnhemia uiteindelijk nipt beter (4-3). Een hevige teleurstelling voor de jongens van Ewijk C2 die er zo hard voor hebben gestreden. Maar het team mag met recht trots zijn op zichzelf want de halve finale in deze klasse bereiken is een geweldige prestatie.

Later deze dag was Ewijk C1 te sterk voor DVOL C1 waardoor op 24 mei 2014 de KNVB Bekerfinale gaat tussen Ewijk C1 en Arnhemia C1. Super gedaan van Ewijk C1 en uiteraard gaat Ewijk C2 deze jongens aanmoedigen tijdens de finale!
Naast Ewijk C1 staat ook Ewijk 2 in de finale. Een hele knappe prestatie van deze mannen!

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels