Haalt Nederland de finale tegen Duitsland?

Foto:

Lukt het Nederland om voor de tweede keer op rij de finale van het WK te bereiken en deze finale te spelen tegen Duitsland?Oranje zal moeten afrekenen met het Argentinië van sterspeler Lionel Messi, die op dit WK al vier keer scoorde. De statistieken zijn positief voor Oranje, want Nederland is sinds de verloren WK-finale tegen de Argentijnen van 1978, al vijf duels ongeslagen tegen Argentinië. Het mooie doelpunt van Bergkamp in 1998 tegen Argentinië zijn we nog niet vergeten. Maar statistieken zeggen niet alles!!!

Welke spelers Louis van Gaal vanavond het veld in stuurt is de grote hamvraag. Kan Ron Vlaar meedoen? Is Nigel de Jong wonderbaarlijk genezen? En hoe gaat het met onze aanvoerder, Robin van Persie, die met maag- en darmklachten kampt? Welke formatie zal Van Gaal deze keer weer uit zijn hoge hoed toveren? Komt er weer van hem een meesterzet?

Bij Argentinië draait alles om Messi. Een enkel vraagteken kent het Zuid-Amerikaanse land wel. Het is de vraag wie de geblesseerde Angel Di María vervangt op het middenveld.

Ik verwacht een compleet andere wedstrijd dan de andere halve finale, met 2 meer verdedigende elftallen. Het zal wel weer zenuwslopend worden. Maar dat is het mooie van dit WK.

Groeten van Bernard van Hulst uit Ewijk

Lees ook: Brazilië heeft voetbaltrauma voor het leven

Nieuws.nl heeft een dossier met het WK2014

Cookieinstellingen