Teleurstelling….

Foto:

Ben je er zo dicht bij en blijft het zo ver weg. De troostfinale
resteert… Ik was er niet gerust op, maar er waren toch zeker kansen
dacht ik van te voren. Zoals de Duitsers zou het niet lopen. De eerste
helft traditioneel niet de beste, dus alle hoop gevestigd op de tweede
helft. Het was natuurlijk een teken aan de wand dat Ron Vlaar uitgroeide
tot de beste man aan Nederlandse kant.Van Persie kwam in het stuk niet voor. Uiteindelijk lijkt me het inzetten van de Jong een te groot risico te zijn geweest. Door het uitvallen van Martens Indi en later de Jong, het uitblijven van enig positief resultaat van Van Persie werd dan toch besloten ook Huntelaar in te brengen en daarmee de kans te vergooien om nogmaals Tim Krul een heldenrol te laten vervullen.

Ik zal niet zeggen dat ik dit tactisch falen vind, als Huntelaar scoort is het natuurlijk weer een gouden vondst, maar dat het nu verkeerd uitpakte staat inmiddels vast. Zoals we niet in de wedstrijd kwamen, er geen overtuiging in het spel zat, zo werden ook de strafschoppen genomen. Te weinig mensen die naar Cillekes toegingen was voor mij het teken dat het niet goed kon gaan. Het teamgevoel was er niet meer en nota bene de beste man van ons team deze wedstrijd, Ron Vlaar nam zonder enige overtuiging de eerste penalty. Toen was het meteen over en uit…

Hoe jammer dat het zo gelopen is. Als je van te voren zou bedenken dat we in de halve finale zouden komen zou je voor dat resultaat tekenen. Nu we boven verwachting presteerden hoop je op meer, maar het zat er niet in…. Goede wedstrijden in de poulefase maar langzamerhand werd het allemaal net iets minder.

Zowel Messi als Robben konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd waardoor het behalve spannend toch ook vooral een saaie wedstrijd werd waar vooral het risico werd gemeden en het er vooral om ging de tegenstander het spelen moeilijk te maken. Eigenlijk best teleurstellend achteraf.

Maar goed het is zoals het is. Het bespaart me wel een hoop stress om aan een wedstrijdticket en vliegticket te komen voor de finale zondag die op mijn verjaardag gespeeld gaat worden. Ga nog vragen of ze dat kunnen verzetten, maar ik denk het uiteindelijk niet.

Zondag dus een borrel drinken in Beuningen in plaats van een reisje boeken naar Rio de Janeiro. Het is even niet anders. Heb overigens met volle tuigen genoten van dit WK en vooral mijn verblijf in Brazilië met al die geweldig leuke herinneringen.

Voor nu dus welterusten en morgen gezond weer op en gewoon aan het werk.
Groeten van Han uit  Beuningen

We kijken al weer vooruit naar over twee jaar. Eerst ons plaatsen voor het EK en dan op naar Frankrijk!!!

Cookieinstellingen