Ewijk B1 wint ook tweede bekerduel

Nadat vorige week met  6-0 werd gewonnen van SDOO, vertrokken de heren van Ewijk B1 vol goede moed naar de prachtige velden van RVW in Heelsum.Eerste helft (2-5)
Ewijk begon het duel zeer matig; de eerste uitbraak van RVW na 4 minuten leverde voor de thuisploeg direct de 1-0 op. Twee minuten later viel echter de 1-1 binnen omdat de spits van Ewijk een indraaiende vrije trap behendig intikte. In de 8e minuut kwam RVW wederom op voorsprong vanwege een communicatiestoornis tussen de verdediging en de keeper van Ewijk, 2-1. Een kwartier lang bleef het een rommelige wedstrijd op een inmiddels doorweekt en dus zwaar veld, er volgden wat kleine kansjes voor Ewijk, maar doelpunten vielen er niet.

Na 20 minuten begon Ewijk steeds beter te voetballen, men wist elkaar makkelijker te vinden en de tegenstander werd wat meer onder druk gezet. Dit resulteerde in een gelijkmaker in de 34e minuut, de linksbuiten mocht vrij opkomen en rondde af met een droge schuiver in de verre hoek, 2-2.

Twee minuten later liet dit team zien waartoe het in staat is, een prachtige combinatie in de voorhoede zorgde ervoor dat de verdediging van RVW het nakijken had, 2-3. Ook de 2-4 was van hetzelfde kaliber. Nadat de linksbuiten van Ewijk door middel van een prachtig stiftje via onderkant lat de stand op 2-5 had gebracht, konden de jongens richting de thee.

Tweede helft (2-10)
Ewijk kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft en zette direct druk, dit resulteerde in de 47e minuut in de 2-6 na wederom goed combinatievoetbal. Bij RVW gingen langzaam de kopjes naar beneden en de rest van de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de thuisploeg. In de 60e minuut werd een te korte terugspeelbal op de keeper van RVW onderschept en maakte de linkerspits van Ewijk 2-7. Direct daarna trok de scheidsrechter een wat overdreven gele kaart voor een middenvelder van Ewijk in een overigens heel  sportieve wedstrijd. Betekende wel dat Ewijk 10 minuten lang met 10 man in het veld stond. Ewijk bleef werken, echter de vermoeidheid zorgde er voor dat de mooie combinaties uitbleven. Toch werd in de laatste 10 minuten nog 3 maal het doel gevonden waarbij een schot van 16 meter via binnenkant paal de eindstand op 2-10 bracht.

Al met al een mooie uitslag voor dit eerstejaars B team. Volgende week zaterdag komt Arnhemia naar de Blatenplak voor de 3e bekerwedstrijd tegen Ewijk B1. Aanvang 13.00.