Ewijk B3 onherkenbaar

Afgelopen zaterdag begon voor Ewijk B3 de competitie. Een mooie derby stond er op het programma want de eerste wedstrijd werd (uit) gespeeld tegen Beuningse Boys B3. Een wedstrijd waar spelers normaliter niet voor hoeven te worden gemotiveerd.Eerste helft (2-0)
Ewijk begint goed aan de eerste helft en het goede spel van de voorgaande drie bekerduels wordt voortgezet. Uit een corner krijgt Ewijk een grote kans, doch de bal gaat helaas over. Niet veel later een scrimmage voor het doel van Beuningse Boys maar de bal wil er maar niet in. Na deze goede eerste tien minuten is het bij een van de eerste mogelijkheden voor Beuningse Boys gelijk raak. Een goede steekpass geeft een speler vrije doorgang: 1-0.

Na dit doelpunt zakt Ewijk meer en meer weg. Het elftal speelt slap en de Boys zijn overal net een slag eerder. De spaarzame kansen die er voor Ewijk zijn worden niet benut door gebrek aan scherpte. Aan Ewijkse kant stapelen de fouten zich op en als bij een corner niet wordt opgelet valt de bal binnen: 2-0. Vlak voor het rustsignaal schiet Beuningse Boys ook nog op de paal.

Tweede helft (3-0)

Na de rust zit Ewijk wel wat beter in de wedstrijd, doch de overtuiging in het elftal ontbreekt. Vrije trappen van Ewijk en van Beuningse Boys missen het doel. Halverwege de tweede helft ontstaan er wat kansen aan Ewijkse zijde, doch de scherpte ontbreekt bij de aanvallers. Het lijkt alsof Ewijk niet in een overwinning gelooft.
De wijze waarop het derde doelpunt van Beuningse Boys valt is illustratief hiervoor: een speler kan dwars door het midden vier spelers voorbij zonder te worden afgestopt. In de laatste fase wordt door Ewijk nog een 100% kans gemist na goed voorbereidend werk over rechts.

Ewijk B3 was vandaag onherkenbaar en ongeïnspireerd. Duels werden niet gewonnen, de scherpte ontbrak en de tegenstander was een stuk feller. Een teleurstelling gelet op de goede wedstrijden tijdens de bekerduels. Echter, dit is een goede les voor deze jonge groep van eerstejaar B-spelers. Van de fouten moet je tenslotte leren.

Tekst/Foto’s: Maickel Pouwels /Rudolph Giesberts