Welpen NAS spelen goede wedstrijd

De teams van NAS werkten deze week hun wedstrijden af. Met name de leiding van het team is erg trots op de Welpen, die ondanks hun verloren wedstrijd steeds beter gaan spelen.Welpen
Welpen van NAS speelden in Milsbeek tegen SPES. Eenmaal bij SPES bleek dat er op kunstgras mochten spelen. Dit vond het team een hele uitdaging. Wel werd meteen verteld dat als er nu naar de bal werd gedoken dit echt pijn ging doen. Daar hebben de spelertjes ook heel goed naar geluisterd.
Het was spannend in het begin van de wedstrijd en Cayenne scoorde voor NAS het eerste doelpunt. De welpen stonden voor met 1-0 en waren helemaal blij. Het team bleven erg leuk spelen. Wat voor deze spelertjes nog moeilijk is, is het snel en goed overspelen van de bal. De scheidsrechter floot zelfs een keer omdat de spelers de bal overgaven in plaats van speelden. De ruststand was 1-1. Wat deden de welpen het goed.

Als snel in de tweede helft scoorde Femke het tweede doelpunt en stonden de welpen weer voor. Jammer genoeg maakte SPES nog 3 doelpunten. Dit was niet erg want het de speelster, die de doelpunten maakte, speelde al langer.

De uitslag met het nemen van de strafworpen is het 4-4 geworden. De doelpunten werden gemaakt door Andrea (2x), Cayenne en Mara.

“Het team heeft kei hard gewerkt en veel plezier gehad. Als leidster mag je dan heeeeeeeel trots zijn.”

Junioren A1
De junioren A1 begonnen de week met de uitgestelde wedstrijd tegen Odio.
Het was een felle wedstrijd met over en weer veel duw en trek werk. Odio benutte de kansen en NAS verzuimde dit . Eindstand 3-5. Doelpunten van Lisan, Ruth en Robin.

Junioren B1
De junioren B1 speelden in Groesbeek tegen De Horst.
NAS werkte heel hard maar had in de verdediging een aantal slordigheden, die De Horst meteen afstrafte. Toch bleef NAS erin geloven en kwamen er mooie aanvallende acties. Na een achterstand van 5-2 knokte NAS zich terug tot een gelijkspel van 5-5, dat werd ook de eindstand. Maureen en Fleur scoorden allebei twee keer en Annefleur maakt een mooie uitbal.

Junioren D1
Dit keer stond voor de dames van de junioren D1 de wedstrijd tegen koploper Eendracht op het programma.
Al bij opkomst van de tegenstandsters op het veld waren de NAS meiden helemaal onder de indruk… er zaten een paar grote dames tussen. Maar na een korte peptalk, dat ze daar zeer zeker niet van onder de indruk hoefden te raken maar dat ze van hun eigen kracht en kunnen uit moeten gaan, begon het team vol goede moed aan de wedstrijd.

De eerste helft ging redelijk gelijk op met een klein overwicht voor de tegenstandsters. Zij maakten in hun aanval vaak gebruik van het snijden en daar hadden onze verdedigsters geen goed antwoord op. De dames gingen met een 0-2 achterstand de rust in.

De tweede helft kreeg NAS toch weer een beetje last van het bekende probleem. De bal snel rond laten gaan lukte niet meer en ook zelf tempo blijven spelen werd moeilijker.
De verdedigsters hadden de tweede helft wel wat meer grip op het snijden van de tegenstanders. Op de momenten dat NAS de bal wel op een hoog tempo rondspeelde kwamen er ook daadwerkelijk kansen. Maar ook Eendracht bleef kansen creëren en scoorde nog drie keer. De eindstand was dan ook 0-5.

Senioren
De senioren van NAS speelden thuis tegen SVO.
Nas werkte hard maar miste teveel kansen. De achterstand bij de rust was te groot 2-6.
In de tweede helft bleef NAS wel goed doorgaan en kwam zelfs op twee punten maar SVO won met 6-9.